Легенде ПЛ бране Матића!

Када Алан Ширер и Роби Севиџ стану иза вас, онда знате да сте у праву.

Фудбал 22.02.2015 | 22:50
Легенде ПЛ бране Матића!

Немања Матић добио је црвени картон на утакмици Премијер лиге са Барнлијем и због тога неће играти финале Лига купа наредне недеље.

У нормалним околностима, наш фудбалер и један од најбољих играча Челсија ове сезоне био би под оправданом паљбом енглеске јавности, рачунајући и стручне консултанте великих медија, попут Би-Би-Сија.

Али...

Оно што се догодило у суботу нису биле нормалне околности. Матић је умало претрпео отворен прелом ноге пре него што је, бесан као рис, налетео не Ешлија Барнса и скоро га прегазио својим телом.

А, судија? Мартин Еткинсон доделио је Матићу директан црвени картон, док Барнсу за старт који је нашег аса могао да удаљи из фудбала на годину дана, није добио ни жути.

Дан касније, у Матићеву одбрану стали су легендарни фудбалери и коментатори Би-Би-Сија, Алан Ширер и Роби Севиџ.

"Оно је био ужасан старт Ешлија Барнса, заиста ужасан. То је опасно. То је безобразно. То је ужасно! Разумем реакцију Немање Матића. Није исправна, али је разумем, јер је Барнс могао лако да му поломи ногу тамо... Ужасан старт. А, Матић ће због тога пропустити финале Лига купа наредне недеље. Док Барнс чак није добио ни жути картон", рекао је Ширер, најбољи стрелац у историји Премијер лиге.

Севиџ, некада снажни везиста, веома је утицајан ТВ и радио коментатор. Изнео је своје мишљење...

"Ешли Барнс је требало да добије жути још у првом полувремену, а за старт над Матићем морао је да добије директан црвени картон. Матић је имао среће што није доживео повреду која би га удаљила од фудбала у наредних шест, седам, осам месеци. Овог пута је Мурињо био у праву што је био бесан. Челси није био третиран на прави начин, овог пута", рекао је Севиџ.

Мурињо је после утакмице одбио да било шта коментарише. Само је таксативно навео минуте у којима су се догађали пресудни моменти.

"Причу о овој утакмици можете да напишете на основу четири детаља. Десили су се у 30, 33, 43. и 69. минуту. Не постављајте ми питања, јер не могу да анализирам те ствари. Када то урадим, бивам кажњен", изјавио је Мурињо.

"Да бих описао шта се десило, морао бих да користим речи које не смем. Боље је да завршимо овде. Нисам плаћен да радим посао стручних коментатора. Понекада то радим, иако не би требало. Изненађен сам што нисмо изгубили", додао је он.

Ешли Барнс, који је погибељно стартовао на Матића и изазвао његову реакцију - док сам није добио ни жути картон - у 30. минуту је фаулирао Бранислава Ивановића, што Еткинсон није санкционисао фаулом.

"Без 30. не би било 69. минута", повезао је Мурињо тај дуел са дуелом који је водио Матићевом искључењу.

У 33. и 43. минуту је Челси тражио пенал, после шута Ивановића који је погодио у руку Мајкла Кајтлија, односно због фаула Џејсона Шекела на Дијегу Кости. Еткинсон је оба пута сматрао да није било разлога да покаже на "белу тачку".

Коментари / 0

Оставите коментар