Legende PL brane Matića!

Kada Alan Širer i Robi Sevidž stanu iza vas, onda znate da ste u pravu.

Fudbal 22.02.2015 | 22:50
Legende PL brane Matića!

Nemanja Matić dobio je crveni karton na utakmici Premijer lige sa Barnlijem i zbog toga neće igrati finale Liga kupa naredne nedelje.

U normalnim okolnostima, naš fudbaler i jedan od najboljih igrača Čelsija ove sezone bio bi pod opravdanom paljbom engleske javnosti, računajući i stručne konsultante velikih medija, poput Bi-Bi-Sija.

Ali...

Ono što se dogodilo u subotu nisu bile normalne okolnosti. Matić je umalo pretrpeo otvoren prelom noge pre nego što je, besan kao ris, naleteo ne Ešlija Barnsa i skoro ga pregazio svojim telom.

A, sudija? Martin Etkinson dodelio je Matiću direktan crveni karton, dok Barnsu za start koji je našeg asa mogao da udalji iz fudbala na godinu dana, nije dobio ni žuti.

Dan kasnije, u Matićevu odbranu stali su legendarni fudbaleri i komentatori Bi-Bi-Sija, Alan Širer i Robi Sevidž.

"Ono je bio užasan start Ešlija Barnsa, zaista užasan. To je opasno. To je bezobrazno. To je užasno! Razumem reakciju Nemanje Matića. Nije ispravna, ali je razumem, jer je Barns mogao lako da mu polomi nogu tamo... Užasan start. A, Matić će zbog toga propustiti finale Liga kupa naredne nedelje. Dok Barns čak nije dobio ni žuti karton", rekao je Širer, najbolji strelac u istoriji Premijer lige.

Sevidž, nekada snažni vezista, veoma je uticajan TV i radio komentator. Izneo je svoje mišljenje...

"Ešli Barns je trebalo da dobije žuti još u prvom poluvremenu, a za start nad Matićem morao je da dobije direktan crveni karton. Matić je imao sreće što nije doživeo povredu koja bi ga udaljila od fudbala u narednih šest, sedam, osam meseci. Ovog puta je Murinjo bio u pravu što je bio besan. Čelsi nije bio tretiran na pravi način, ovog puta", rekao je Sevidž.

Murinjo je posle utakmice odbio da bilo šta komentariše. Samo je taksativno naveo minute u kojima su se događali presudni momenti.

"Priču o ovoj utakmici možete da napišete na osnovu četiri detalja. Desili su se u 30, 33, 43. i 69. minutu. Ne postavljajte mi pitanja, jer ne mogu da analiziram te stvari. Kada to uradim, bivam kažnjen", izjavio je Murinjo.

"Da bih opisao šta se desilo, morao bih da koristim reči koje ne smem. Bolje je da završimo ovde. Nisam plaćen da radim posao stručnih komentatora. Ponekada to radim, iako ne bi trebalo. Iznenađen sam što nismo izgubili", dodao je on.

Ešli Barns, koji je pogibeljno startovao na Matića i izazvao njegovu reakciju - dok sam nije dobio ni žuti karton - u 30. minutu je faulirao Branislava Ivanovića, što Etkinson nije sankcionisao faulom.

"Bez 30. ne bi bilo 69. minuta", povezao je Murinjo taj duel sa duelom koji je vodio Matićevom isključenju.

U 33. i 43. minutu je Čelsi tražio penal, posle šuta Ivanovića koji je pogodio u ruku Majkla Kajtlija, odnosno zbog faula Džejsona Šekela na Dijegu Kosti. Etkinson je oba puta smatrao da nije bilo razloga da pokaže na "belu tačku".

Komentari / 0

Ostavite komentar