ФРА: Коначно крену и ПСЖ!

Фудбалери Бастије и Каена остварили су победе у тријумфе у мечевима 26. кола Лиге 1, док је дуел између Рена и Бордоа завршен без победника 1:1. Фудбалери Пари Сен Жермена победили су Тулуз са 3:1 у првом мечу суботњег програма.

Фудбал 22.02.2015 | 11:50
ФРА: Коначно крену и ПСЖ!

Бастија је била боља од Лила после преокрета 2:1, пошто су Сио и Ајите неутралисали погодак Мендеса, па је екипа са Корзике забележила четврти тријумф у низу.

Каен је наставио бег од опасне зоне убедљивом партијом против Ланса 4:1. Фере, Сала и Базиле су до 36. минута створили три поготка вишка за домаће.

Ел Жадејауи је успео да смањи пред одмор, али је Сала својим другим голом потврдио сјајну форму Каена, који је остварио шесту победу у последњих седам кола.

С друге стране, Рен ни после десетог узастопног кола не зна за победу, иако је против Бордоа повео већ у 11. минуту, а прецизан је био Нтеп. Тај резултат био је на снази до 77. минута, када је Кхарзи реализовао пенал за коначних 1:1.

Јунак тријумфа ’Светаца’ био јеАдријен Рабио, који је постигао два гола, док је једини преостали за шампиона Француске уписао Тијаго Силва.

На другој страни, утешни погодак постигао је Висам Бен Једер.

Пари Сен Жермен је 14. победом ове сезоне дошао до чела табеле барем на 24 сата, пошто Олимпик из Лиона и Олимпик из Марсеја своје мечеве играју у недељу. Парижани сада имају 52 бода, један више од Лиона, а три од Марсеја, док је Тулуз остао на 28, на 17. месту, тик изнад опасне зоне.

Рабио је Пари Сен Жермен довео у вођство у 27. минуту, после асистенције Златана Ибрахимовића, да би исти играч удвостручио предност у другом минуту другог полувремена. Асистент му је тада био Хавијер Пасторе, а само четири минута касније Бен Једер је вратио наду гостима. Међутим, Силва је у 74. минуту поставио коначан резултат на „Парку принчева“.

Урош Спајић одиграо је свих 90 минута за Тулуз, док је Александар Пешић у игри остао до 75. минута. Павле Нинков и Душан Вешковац су остали на клупи пораженог тима у Паризу.

Лига 1, 26. коло

петак:
Ница – Монако 0:1

субота:
Пари Сен Жермен – Тулуз 3:1
Бастија – Лил 2:1
Каен – Ланс 4:1
Евијан – Лоријен одложено
Рен – Бордо 1:1

недеља:
Генган – Монпеље 14.00
Олимпик Лион – Нант 17.00
Ремс – Мец 17.00
Сент Етјен – Олимпик Марсеј 21.00

Коментари / 0

Оставите коментар