FRA: Konačno krenu i PSŽ!

Fudbaleri Bastije i Kaena ostvarili su pobede u trijumfe u mečevima 26. kola Lige 1, dok je duel između Rena i Bordoa završen bez pobednika 1:1. Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Tuluz sa 3:1 u prvom meču subotnjeg programa.

Fudbal 22.02.2015 | 11:50
FRA: Konačno krenu i PSŽ!

Bastija je bila bolja od Lila posle preokreta 2:1, pošto su Sio i Ajite neutralisali pogodak Mendesa, pa je ekipa sa Korzike zabeležila četvrti trijumf u nizu.

Kaen je nastavio beg od opasne zone ubedljivom partijom protiv Lansa 4:1. Fere, Sala i Bazile su do 36. minuta stvorili tri pogotka viška za domaće.

El Žadejaui je uspeo da smanji pred odmor, ali je Sala svojim drugim golom potvrdio sjajnu formu Kaena, koji je ostvario šestu pobedu u poslednjih sedam kola.

S druge strane, Ren ni posle desetog uzastopnog kola ne zna za pobedu, iako je protiv Bordoa poveo već u 11. minutu, a precizan je bio Ntep. Taj rezultat bio je na snazi do 77. minuta, kada je Kharzi realizovao penal za konačnih 1:1.

Junak trijumfa ’Svetaca’ bio jeAdrijen Rabio, koji je postigao dva gola, dok je jedini preostali za šampiona Francuske upisao Tijago Silva.

Na drugoj strani, utešni pogodak postigao je Visam Ben Jeder.

Pari Sen Žermen je 14. pobedom ove sezone došao do čela tabele barem na 24 sata, pošto Olimpik iz Liona i Olimpik iz Marseja svoje mečeve igraju u nedelju. Parižani sada imaju 52 boda, jedan više od Liona, a tri od Marseja, dok je Tuluz ostao na 28, na 17. mestu, tik iznad opasne zone.

Rabio je Pari Sen Žermen doveo u vođstvo u 27. minutu, posle asistencije Zlatana Ibrahimovića, da bi isti igrač udvostručio prednost u drugom minutu drugog poluvremena. Asistent mu je tada bio Havijer Pastore, a samo četiri minuta kasnije Ben Jeder je vratio nadu gostima. Međutim, Silva je u 74. minutu postavio konačan rezultat na „Parku prinčeva“.

Uroš Spajić odigrao je svih 90 minuta za Tuluz, dok je Aleksandar Pešić u igri ostao do 75. minuta. Pavle Ninkov i Dušan Veškovac su ostali na klupi poraženog tima u Parizu.

Liga 1, 26. kolo

petak:
Nica – Monako 0:1

subota:
Pari Sen Žermen – Tuluz 3:1
Bastija – Lil 2:1
Kaen – Lans 4:1
Evijan – Lorijen odloženo
Ren – Bordo 1:1

nedelja:
Gengan – Monpelje 14.00
Olimpik Lion – Nant 17.00
Rems – Mec 17.00
Sent Etjen – Olimpik Marsej 21.00

Komentari / 0

Ostavite komentar