Да ли правилно чистите лице?

Средство за чишћење мора да одговара вашем типу коже. На трепавице нанесите мало млека или гела за скидање шминке и оставите неколико секунди. Обавезно умивање на крају.

Мода и љепота 20.02.2015 | 10:13
Да ли правилно чистите лице?

Основа добре неге коже је правилно чишћење, јер беспрекорно чиста кожа може да "дише" и боље упија хранљиве састојке из креме. Важно је и да лице трљате нежним покретима.

Тип коже - Средство за чишћење мора да одговара вашем типу коже. За масну се препоручује гел и лосион, док сува захтева хранљива млека, која је неће исушивати. Осетљивој кожи су неопходни природни препарати, без "хемикалија". Влажне марамице за скидање шминке користите у ретким приликама, само када путујете или немате другу могућност да очистите лице, саветују козметичари.

Пажљиво са маскаром - На трепавице нанесите мало млека или гела за скидање шминке и оставите неколико секунди, па нежно протрљајте ватом (сунђером) и темељно уклоните остатке маскаре.

Умивање на крају - После средстава за чишћење обавезно се умијте, добро исперите све са лица како би се поре отвориле.

Савет плус: - Благи пилинг радите повремено, довољно је једном недељно или ређе и водите рачуна да састојци одговарају вашој кожи.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар