Da li pravilno čistite lice?

Sredstvo za čišćenje mora da odgovara vašem tipu kože. Na trepavice nanesite malo mleka ili gela za skidanje šminke i ostavite nekoliko sekundi. Obavezno umivanje na kraju.

Moda i ljepota 20.02.2015 | 10:13
Da li pravilno čistite lice?

Osnova dobre nege kože je pravilno čišćenje, jer besprekorno čista koža može da "diše" i bolje upija hranljive sastojke iz kreme. Važno je i da lice trljate nežnim pokretima.

Tip kože - Sredstvo za čišćenje mora da odgovara vašem tipu kože. Za masnu se preporučuje gel i losion, dok suva zahteva hranljiva mleka, koja je neće isušivati. Osetljivoj koži su neophodni prirodni preparati, bez "hemikalija". Vlažne maramice za skidanje šminke koristite u retkim prilikama, samo kada putujete ili nemate drugu mogućnost da očistite lice, savetuju kozmetičari.

Pažljivo sa maskarom - Na trepavice nanesite malo mleka ili gela za skidanje šminke i ostavite nekoliko sekundi, pa nežno protrljajte vatom (sunđerom) i temeljno uklonite ostatke maskare.

Umivanje na kraju - Posle sredstava za čišćenje obavezno se umijte, dobro isperite sve sa lica kako bi se pore otvorile.

Savet plus: - Blagi piling radite povremeno, dovoljno je jednom nedeljno ili ređe i vodite računa da sastojci odgovaraju vašoj koži.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar