Почетак краја за БХ Аирлинес?

Једина босанскохерцеговачка домаћа авиокомпанија, “БХ Аирлинес”, почела је отказивати летове због финансијске кризе у којој се налази већ дуже вријеме. Летови за Београд су отказани, а упитно је да ли ће та линија убрзо уопште бити успостављена.

Босна и Херцеговина 18.02.2015 | 22:12
Почетак краја за БХ Аирлинес?

У разговору са представницима министарства саобраћаја и комуникација Федерације БиХ, закључујемо да је ово највјероватније почетак краја домаће компаније. “БХ Аирлинес”, као комерцијална компанија, уз сва додатна примања из буџета Федерације, није успјела да направи приоритете расхода у склопу свог пословања.

"Влада Федерације годишње издваја око 7 милиона КМ за “БХ Аирлинес” и уз сва та издвајања, та компанија опет негативно послује", рекао нам је Енвер Биједић, министар саобраћаја и комуникације Федерације БиХ изражавајући велико незадовољством радом Управе БХ Аирлинес-а.

Рјешења и закључци који су понудјени из Министарства саобраћаја и комуникација Федерације Босне и Херцегвине на челу с министром Енвером Биједићем, с циљем укидања блокаде ове компаније, а о којима смо вас детаљно извјештавали, врло је јасно да нису примјењени. Амир Јажић, в.д. директор БХ Аирлинес-а због лошег руковођења, довео је ову једину домаћу авиокомпанију пред само гашење.

“БХ Аирлинес” већ мјесецима не исплаћује плате својим радницима, а дугови према разним повјериоцима, као и порески дугови, нагомилали су се на 26 милиона КМ.

Да ли је вријеме за нове људе и савјесније руковођење - реторичко питање.

Извор: Н1

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

валтер

18.02.2015 21:24

Оног дана кад буде донесен закон да се кривично гоне руководиоци који не знају да воде компаније можемо гледати у бољу будућност - дотад само можемо читати овакве чланке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

19.02.2015 06:01

Од кинеза требамо увести закон. "За сваку савјесну крађу и штету учињену држави а са циљем да би се остварила имовинска корист слиједи јавно стријељање." Код нас треба одма расписати изборе не знам ко би осто жив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре аусландер

19.02.2015 17:45

Кад би код нас као у Кини стријељали неспособне руководиоце и корумпиране политицаре ми би морали увозити људе јер би брзо зафалило

Name

минус

19.02.2015 08:14

Дуго је и трајало. Са два мала ваздухоплова и 120 запослених у том јавном предузећу, од којих је њих бар 50% администрација, не може бити посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

19.02.2015 17:22

Ваљали су бањалучком аеродрому. Највјернија компанија. Штета што их је политика упропастила.

ОДГОВОРИТЕ