Početak kraja za BH Airlines?

Jedina bosanskohercegovačka domaća aviokompanija, “BH Airlines”, počela je otkazivati letove zbog finansijske krize u kojoj se nalazi već duže vrijeme. Letovi za Beograd su otkazani, a upitno je da li će ta linija ubrzo uopšte biti uspostavljena.

Bosna i Hercegovina 18.02.2015 | 22:12
Početak kraja za BH Airlines?

U razgovoru sa predstavnicima ministarstva saobraćaja i komunikacija Federacije BiH, zaključujemo da je ovo najvjerovatnije početak kraja domaće kompanije. “BH Airlines”, kao komercijalna kompanija, uz sva dodatna primanja iz budžeta Federacije, nije uspjela da napravi prioritete rashoda u sklopu svog poslovanja.

"Vlada Federacije godišnje izdvaja oko 7 miliona KM za “BH Airlines” i uz sva ta izdvajanja, ta kompanija opet negativno posluje", rekao nam je Enver Bijedić, ministar saobraćaja i komunikacije Federacije BiH izražavajući veliko nezadovoljstvom radom Uprave BH Airlines-a.

Rješenja i zaključci koji su ponudjeni iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija Federacije Bosne i Hercegvine na čelu s ministrom Enverom Bijedićem, s ciljem ukidanja blokade ove kompanije, a o kojima smo vas detaljno izvještavali, vrlo je jasno da nisu primjenjeni. Amir Jažić, v.d. direktor BH Airlines-a zbog lošeg rukovođenja, doveo je ovu jedinu domaću aviokompaniju pred samo gašenje.

“BH Airlines” već mjesecima ne isplaćuje plate svojim radnicima, a dugovi prema raznim povjeriocima, kao i poreski dugovi, nagomilali su se na 26 miliona KM.

Da li je vrijeme za nove ljude i savjesnije rukovođenje - retoričko pitanje.

Izvor: N1

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

valter

18.02.2015 21:24

Onog dana kad bude donesen zakon da se krivično gone rukovodioci koji ne znaju da vode kompanije možemo gledati u bolju budućnost - dotad samo možemo čitati ovakve članke!

ODGOVORITE
Name

auslender

19.02.2015 06:01

Od kineza trebamo uvesti zakon. "Za svaku savjesnu krađu i štetu učinjenu državi a sa ciljem da bi se ostvarila imovinska korist slijedi javno strijeljanje." Kod nas treba odma raspisati izbore ne znam ko bi osto živ.

ODGOVORITE
Name

re auslander

19.02.2015 17:45

Kad bi kod nas kao u Kini strijeljali nesposobne rukovodioce i korumpirane politicare mi bi morali uvoziti ljude jer bi brzo zafalilo

Name

minus

19.02.2015 08:14

Dugo je i trajalo. Sa dva mala vazduhoplova i 120 zaposlenih u tom javnom preduzeću, od kojih je njih bar 50% administracija, ne može biti posla.

ODGOVORITE
Name

realno

19.02.2015 17:22

Valjali su banjalučkom aerodromu. Najvjernija kompanija. Šteta što ih je politika upropastila.

ODGOVORITE