Француска жели развој Јахорине

Замјеник предсједавајућег Представничког вијећа БиХ Младен Босић састао се данас са француском амбасадорком у БиХ Клер Бодони. Француска је изразила спремност да помогне организацију Европске омладинске олимпијаде, која ће се одржати 2017. године у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Босна и Херцеговина 17.02.2015 | 16:02
Француска жели развој Јахорине

,,Француска жели да помогне развој туризма, прије свега зимског туризма у БиХ и ми ту видимо шансу за олимпијску Јахорину. Спремни су да ангажују стручњаке који би урадили квалитетне пројекте за Европски омладински фестивал који ће се за двије године одржати у Источном Сарајеву и Сарајеву'', изјавио је након састанка са француском амбасадорком замјеник предсједавајућег Представничког вијећа Младен Босић и додао:

,,То су добри пројекти који би побољшали потенцијал и капацитете Јахорине. Свједоци смо да је ових дана на Јахорини огроман број туриста и да је интерес за ову планину све већи, али недостаје организација и боља туристичка понуда. За Јахорину треба бољи план.Влада Републике Српске је преко Олимпијског центра, надлежна за развој Јахорине и треба искористити интерес и добру вољу Француске да помогну, јер они имају одлучне стручњаке који су развили туризам у Француским Алпима''.

,,Развој одрживог планинског туризма је нешто што је Француска патентирала у свијету'', рекла је француска амбасадорка у БиХ и додала да је Француска спремна да подржи и помогне организацију Европског омладинског фестивала, посебно јер ће се он 2017. године одржати у два града Источном Сарајеву и Сарајеву.

,,Та чињеница нас охрабрује и због тога желимо да помогнемо и подржимо тај пројекат. Посјетила сам градоначелника Источног Сарајева и у сталном смо контакту, а први викенд свог боравка у БиХ искористила сам да посјетим Јахорину'', каже француска амбасадорка и истиче да БиХ и Француска до сада нису имале привредну сарадњу, али да је њен задатак да то промијени.

ЕЈОФ 2017. у Источном Сарајеву и Сарајеву добра је прилика за почетак те сарадње.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милојко

17.02.2015 15:59

Браво ГОСПОДИНЕ ПРЕДСЈЕДАВАЈУЧИ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БИХ, само таквим радом можемо очекивати бољу будучност. Господине Иванићу ви својим радом оправдавате жеље оних који су вас изабрали на ту функцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

17.02.2015 21:31

Баш си Милојко...прочитај текст, ради се о Босићу.