Занимљиво! Зашто Сампдорија игра све лошије?!

Од како је Сампдорија ушла у завршну фазу преговора са Самјуелом Етоом, није остварила победу у Серији А, а по сујеверним теоретичарима завере, тајна можда лежи у томе да је Камерунац уклет.

Фудбал 17.02.2015 | 17:00
Занимљиво! Зашто Сампдорија игра све лошије?!

Иако су се претходно равноправно борили са Наполијем за треће место и пласман у Лигу шампиона, изабраници Синише Михајловића су у последња четири кола освојили само два бода, ремијима резултатом 1:1 против Сасула и Палерма, док су изгубили на гостовањима од Кјева (2:1) и Торина (5:1).

Тајна слабијих резултата екипе из Ђенове можда не лежи у лошијој хемији екипе после свађе Михајловића и Окаке или простом паду форме, већ у чињеници да се највеће појачање у зимском прелазном року уселио у вилу која се сматра уклетом.

Ето је у Ђенови купио вилу Алтакијару из 19. века која се налази на прелепој локацији са погледом на Италијанску ривијеру и приватним парком који је окружује, али у за коју важи легенда да „Тутанкамонова клетва” прати свакога ко се у њу усели.

Ову вилу је 1874. године изградио Лорд Карнарвона, Џорџ Херберт, човек који је политичким утицајем и личним финансирањем најзаслужнији што је британски археолог Хауард Картер пронашао гробницу египатског фараона Тутанкамона.

Без Херберта, Картер не би имао ни средства ни дозвољени приступ, па је питање да ли би гробница владара Египта из 14. века пре нове ере била икада пронађена.

Лорд Карнарвона преминуо је само неколико месеци пошто је вила изграђена под не баш најјаснијим околностима, од уједа инсекта.

И његов нећак, који је потом наследио вилу, изгубио је живот на бизаран начин, падом са литице.

Последња трагедија која се везује за „Тутанкамонову клетву” је смрт грофице Франческе Вака Агусте, под неразјашњеним околностима осмог јануара 2001. године. Она је изашла у двориште, јавила се послузи да иде до базена, и више никада није виђена. Њено тело никада није пронађено, само је три дана касније море нанело жути бадемантил на обалу.

Клетва древог фараона не везује се међутим само за смртне случајеве, грофичин син Маурицио Рађио је је пао са балкона 2006. године, али је преживео после три дана на интензивној нези у болници Гаслини. Њему није падало на памет да се врати у вилу, већ ју је продао банкару који је убрзо затим банкротирао.

Вила Алтакијара се од онда налазила више пута на аукцији, процењена јој је вредност од око 34 милиона, али до фудбалера Сампдорије се нико није усудио да је купи.

Сада је Ето поносни власник виле са 40 просторија, базеном, хелиодромом и „Тутанкамоновом клетвом”. Ипак, питање је да ли треба више да се плаши давно преминулог фараона или нашег Синише Михајловића, ако не буде пружио игре на нивоу који се очекује од фудбалера који је играо за Барселону и Челси.

Коментари / 0

Оставите коментар