Zanimljivo! Zašto Sampdorija igra sve lošije?!

Od kako je Sampdorija ušla u završnu fazu pregovora sa Samjuelom Etoom, nije ostvarila pobedu u Seriji A, a po sujevernim teoretičarima zavere, tajna možda leži u tome da je Kamerunac uklet.

Fudbal 17.02.2015 | 17:00
Zanimljivo! Zašto Sampdorija igra sve lošije?!

Iako su se prethodno ravnopravno borili sa Napolijem za treće mesto i plasman u Ligu šampiona, izabranici Siniše Mihajlovića su u poslednja četiri kola osvojili samo dva boda, remijima rezultatom 1:1 protiv Sasula i Palerma, dok su izgubili na gostovanjima od Kjeva (2:1) i Torina (5:1).

Tajna slabijih rezultata ekipe iz Đenove možda ne leži u lošijoj hemiji ekipe posle svađe Mihajlovića i Okake ili prostom padu forme, već u činjenici da se najveće pojačanje u zimskom prelaznom roku uselio u vilu koja se smatra ukletom.

Eto je u Đenovi kupio vilu Altakijaru iz 19. veka koja se nalazi na prelepoj lokaciji sa pogledom na Italijansku rivijeru i privatnim parkom koji je okružuje, ali u za koju važi legenda da „Tutankamonova kletva” prati svakoga ko se u nju useli.

Ovu vilu je 1874. godine izgradio Lord Karnarvona, Džordž Herbert, čovek koji je političkim uticajem i ličnim finansiranjem najzaslužniji što je britanski arheolog Hauard Karter pronašao grobnicu egipatskog faraona Tutankamona.

Bez Herberta, Karter ne bi imao ni sredstva ni dozvoljeni pristup, pa je pitanje da li bi grobnica vladara Egipta iz 14. veka pre nove ere bila ikada pronađena.

Lord Karnarvona preminuo je samo nekoliko meseci pošto je vila izgrađena pod ne baš najjasnijim okolnostima, od ujeda insekta.

I njegov nećak, koji je potom nasledio vilu, izgubio je život na bizaran način, padom sa litice.

Poslednja tragedija koja se vezuje za „Tutankamonovu kletvu” je smrt grofice Frančeske Vaka Aguste, pod nerazjašnjenim okolnostima osmog januara 2001. godine. Ona je izašla u dvorište, javila se posluzi da ide do bazena, i više nikada nije viđena. Njeno telo nikada nije pronađeno, samo je tri dana kasnije more nanelo žuti bademantil na obalu.

Kletva drevog faraona ne vezuje se međutim samo za smrtne slučajeve, grofičin sin Mauricio Rađio je je pao sa balkona 2006. godine, ali je preživeo posle tri dana na intenzivnoj nezi u bolnici Gaslini. Njemu nije padalo na pamet da se vrati u vilu, već ju je prodao bankaru koji je ubrzo zatim bankrotirao.

Vila Altakijara se od onda nalazila više puta na aukciji, procenjena joj je vrednost od oko 34 miliona, ali do fudbalera Sampdorije se niko nije usudio da je kupi.

Sada je Eto ponosni vlasnik vile sa 40 prostorija, bazenom, heliodromom i „Tutankamonovom kletvom”. Ipak, pitanje je da li treba više da se plaši davno preminulog faraona ili našeg Siniše Mihajlovića, ako ne bude pružio igre na nivou koji se očekuje od fudbalera koji je igrao za Barselonu i Čelsi.

Komentari / 0

Ostavite komentar