Комшић: Очигледно постоје разговори који се одвијају иза леђа

У Сарајеву се одржава сједница Предсједништва Демократске фронте са једном тачком дневног реда, а то је заврштак процеса формирања извршне власти у БиХ.

Босна и Херцеговина 16.02.2015 | 18:26
Комшић: Очигледно постоје разговори који се одвијају иза леђа

Предсједник ДФ-а Жељко Комшић казао је да се неке ствари морају дефинисати и то на озбиљном састанку делегација странака које претендују да формирају власт.

"Мислио сам да је парцијално састајање по кафанама прошлост у политичком животу ове земље. Мислио сам да треба разговарати на званичан начин и у институцијама државе", казао је Комшић прије почетка сједнице.

"Очигледно постоје разговори који се одвијају иза леђа. Ми у таквим разговорима нисмо учествовали. Циљ ове сједнице ДФ-а јесте да дефинишемо позицију када је ријеч о околностима које тренутно постоје, да више рашчистимо те ствари на начин да ДФ није ту привјезак било које друге странке, него јесте или није партнер у причи око власти", додао је лидер Демократске фронте.

Комшић је казао да формирање власти у БиХ и ФБиХ "није пијаца, па ко кога превари".

"То није политика која може донијети било шта добро овој земљи. Мандате у овој земљи даје народ на изборима, а не неко други. Народ је на изборима рекао коме и колико вјерује. То је основ од које полази формирање власти", поручио је Комшић.

Он је додао да сваки бирач вриједи подједнако.

"Шта бих ја све волио, али не може. Постоје оквири и границе. Нажалост, што си пристојнији, коректнији и реалнији, људи те почну сматрати све већом будалом", казао је Комшић.

Он је рекао и да претходни споразум са СДА и ХДЗ-ом "није испоштован и да је мртав".

"То видите на примјеру УСК и БПК. Ко, шта и како ради у овој земљи, како ће завршити, али и да би се дошло до тога одакле полазимо, мора се утврдити на озбиљном састанку свих оних који мисле да треба формирати власт, а не овако. Четири мјесеца чекамо да се формира власт. Могла се формирати раније, прије два и по мјесеца", казао је Комшић.

Он је данас разговарао са замјеником предсједника СДА Бакиром Изетбеговићем и рекао му да организује озбиљан састанак страначких делегација.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Еки

16.02.2015 17:56

Браво ти га Бате

ОДГОВОРИТЕ
Name

кицобн

16.02.2015 17:57

Овај блесо опет измисља топлу воду, ја шљепака браћо мила

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

16.02.2015 18:02

Да нам је једног оваквог у РС да има м..а да каже "Станте мало л...ви!!!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн за ауслендер

16.02.2015 18:08

Па овакви не могу на власт како би се онда крало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

16.02.2015 18:13

Ово вам је најпостенији политицар до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рудоња

16.02.2015 21:01

Какве смо овце није нам ни лосе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

17.02.2015 06:20

Реци поштено, јеси ли заиста мислио да ћеш изаћи на крај са СДА и ХДЗ!?

ОДГОВОРИТЕ