СП: За крај - титула Гранжу у слалому!

Француски скијаш Жан-Баптист Гранж освојио је злато у слалому последњег дана Светског првенства у Бивер Крику и Вејлу, у Сједињеним Државама.

Остали спортови 17.02.2015 | 09:40
СП: За крај - титула Гранжу у слалому!

Гранж је славио укупним временом од 1:57.45 минута и тако дошао до другог злата у каријери, пошто је претходно освојио такође у слалому, 2011. године у Гармиш-Партенкирхену.

Друго место, са 35 стотинки заостатка, заузео је Немац Фриц Допфер, док се на подијуму нашао још и његов сународник Феликс Нојројтер, који је био 55 стотих делова секунди иза Гранжа.

Фаворит за најсјајније одличје у слалому и бранилац титуле Марсел Хиршер није успео да заврши другу вожњу и тако је остао без пласмана.

Српски скијаш Андрија Вуковић није успео да заврши прву вожњу на последњој трци планетарног шампионата.

После прве вожње, Хиршер је имао 28 стотинки предности у односу на Руса Александера Хорошилова, трећи је био Андре Мирер из Шведске, док је Гранж имао пето време. У другој серији, временски услови су се погоршали, снег је почео да пада и видљивост је била слабија, што је довело до великог броја одустајања.

Међутим, у таквим, тешким условима, Гранж је заблистао и сјајним временом успео да надмаши двојицу Немаца, који су се пре њега сменили у вођству. Када су на ред дошла најбоља тројица из прве вожње, Мирер је изгубио доста времена у односу на Гранжа, Хорошилов још више, да би Хиршер зајахао капију и самим тим остао без шансе за четврту медаљу на шампионату.

Иза најбоље тројице нашао се Норвежанин Хенрик Кристоферсен, испред тројице Швеђана – Матијаса Харгина, Мирера и Маркуса Ларсона. Прву десеторицу комплетирали су Хорошилов, Себастијан Фос-Селеваг из Норвешке и Немац Линус Штрасер.

Упркос разочаравајућем резултату у слалому, Хиршер је најуспешнији скијаш на Светском првенству, које је завршио са два злата и једним сребром. Аустријанац је тријумфовао у суперкомбинацији и тимском такмичењу са сународницима, док је био други у велеслалому, иза Теда Лигетија из Сједињених Држава.

Коментари / 0

Оставите коментар