Протест пољопривредника на прелазу Каменско

На Граничном прелазу Каменско почео је протест пољопривредника са подручја Ливањског кантона који од Министарства пољопривреде ФБиХ траже да им се исплате подстицаји у примарној пољопривредној производњи.

Босна и Херцеговина 16.02.2015 | 14:35
Протест пољопривредника на прелазу Каменско

На протесту се окупило око 150 људи, углавном пољопривредника са подручја Ливна, Томиславграда и Гламоча, пренио је БХТ1.

"Своје машине и возила паркирали су с једне стране друмске траке, нису блокирали саобраћајнице и не праве проблеме осталим учесницима у саобраћају ни раду службеника граничног прелаза", рекао је предсједник Удружења пољопривредних произвођача овог кантона Ивица Караула.

Пољопривреднике је, одмах након јутрошње најаве протеста контактирао савјетник федералног премијера Ивица Младина, поручивши им какву ће одлуку донијети Влада ФБиХ на сједници 19. фебруара.

"Та одлука нас не задовољава јер ту нема средстава за нас, а ми тражимо да подстицаји у примарној пољопривредној производњи буду исплаћени, а остало како они мисле да треба", рекао је Караула.

Он је навео да, према ономе што му је речено, Федерална влада "поновно хоће да прогура рурални развој гдје је већина `Лијановићевих`, као и то да се настоје пласирати средства удружењима које стоје иза њега".

Пољопривредници су најавили да ће на овом мјесту протестовати дан – два. Уколико ништа не буде ријешено, спремни су да наредног понедјељка с пољопривредницима Унско-санског кантона иду пред Владу ФБиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар