Вучић у Загребу: Важна је будућност

За Србију и Хрватску је важно да гледају у будућност, поручио је данас премијер Србије Александар Вучић по доласку у Загреб, где ће присуствовати инаугурацији хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић.

Регион 15.02.2015 | 11:11
Вучић у Загребу: Важна је будућност

"Мислим да је за Србију и Хрватску важно да гледамо у будућност, да размисљамо шта ћемо да радимо у наредних пет, десет, двадесет година, а не само о ономе што је је било претходних година", рекао је Вучић на питање новинарке Хине зашто је одлучио да дође у Загреб.

Вучић је по доласку у хрватску престоницу положио цвеће на споменик Николи Тесли у центру хрватске престонице, где га је дочекао председник Српског националног већа Милорад Пуповац.

Вучић, као и бројни Срби, присуствује Светој архијерејској литургији у Саборном храму Преображења господњег коју служи митрополит загребачко-љубљански Порфирије, са којим ће затим имати састанак.

Премијер Србије ће потом присуствовати инаугурацији председнице Хрватске.

Након свечаности, како је најављено, српски премијер ће имати одвојене сусрете са минстарком спољних и европских послова Весном Пусиц, а затим и први званицни састанак са председницом Републике Хрватске Колиндом Грабар Китаровиц.

Тет-а-тет сусрет Вучића и Грабар Китаровић биће прилика да сарадња започне на нивоу нове председнице Хрватске, али и прилика да коначно две државе постигну нешто велико, рекао је Тањугу портпарол хрватске председнице Младен Павиц.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Опозиција

15.02.2015 11:04

Е мој Вучићу, коме та прича. Јадницима из Олује? Мору незапослених, убијених у појам? Мишковић, Космајац и сви бивши и активни политичари на слободи. Мени не, ко то гута причај му слободно. Признај колонизацију, реци народу ко је колонизатор и заврши причу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

15.02.2015 11:52

Цуди ме да није повео и Додика да га мало посавјетује како да застити криминалце а да се не бламира са хапсењима па их суд одма пуста да се бране са слободе јер заститит криминал нико боље незна од диктатора и лопова Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

15.02.2015 13:05

није Додо могао у кофер

Name

ЗЕ СДС

15.02.2015 11:52

Ова Китаровићка само провоцира у своме говору, као да је говор циљано припремила за српску делагацију и за Вучића, свака јој ријеч провокација, те "Домовински рат те као да је у рату"?!

ОДГОВОРИТЕ