Vučić u Zagrebu: Važna je budućnost

Za Srbiju i Hrvatsku je važno da gledaju u budućnost, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić po dolasku u Zagreb, gde će prisustvovati inauguraciji hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Region 15.02.2015 | 11:11
Vučić u Zagrebu: Važna je budućnost

"Mislim da je za Srbiju i Hrvatsku važno da gledamo u budućnost, da razmisljamo šta ćemo da radimo u narednih pet, deset, dvadeset godina, a ne samo o onome što je je bilo prethodnih godina", rekao je Vučić na pitanje novinarke Hine zašto je odlučio da dođe u Zagreb.

Vučić je po dolasku u hrvatsku prestonicu položio cveće na spomenik Nikoli Tesli u centru hrvatske prestonice, gde ga je dočekao predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac.

Vučić, kao i brojni Srbi, prisustvuje Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja gospodnjeg koju služi mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, sa kojim će zatim imati sastanak.

Premijer Srbije će potom prisustvovati inauguraciji predsednice Hrvatske.

Nakon svečanosti, kako je najavljeno, srpski premijer će imati odvojene susrete sa minstarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusic, a zatim i prvi zvanicni sastanak sa predsednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarovic.

Tet-a-tet susret Vučića i Grabar Kitarović biće prilika da saradnja započne na nivou nove predsednice Hrvatske, ali i prilika da konačno dve države postignu nešto veliko, rekao je Tanjugu portparol hrvatske predsednice Mladen Pavic.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Opozicija

15.02.2015 11:04

E moj Vučiću, kome ta priča. Jadnicima iz Oluje? Moru nezaposlenih, ubijenih u pojam? Mišković, Kosmajac i svi bivši i aktivni političari na slobodi. Meni ne, ko to guta pričaj mu slobodno. Priznaj kolonizaciju, reci narodu ko je kolonizator i završi priču.

ODGOVORITE
Name

xxx

15.02.2015 11:52

Cudi me da nije poveo i Dodika da ga malo posavjetuje kako da zastiti kriminalce a da se ne blamira sa hapsenjima pa ih sud odma pusta da se brane sa slobode jer zastitit kriminal niko bolje nezna od diktatora i lopova Dodika

ODGOVORITE
Name

Pa

15.02.2015 13:05

nije Dodo mogao u kofer

Name

ZE SDS

15.02.2015 11:52

Ova Kitarovićka samo provocira u svome govoru, kao da je govor ciljano pripremila za srpsku delagaciju i za Vučića, svaka joj riječ provokacija, te "Domovinski rat te kao da je u ratu"?!

ODGOVORITE