Све висе усташких склоности у Хрватској

Одлазећи предсједник Хрватске Иво Јосиповић упозорио је да се у Хрватску враћају сенке прошлости и да и даље постоје усташке склоности.

Регион 14.02.2015 | 08:27
Све висе усташких склоности у Хрватској

Како наводи "Вечерњи лист", Јосиповић је гостујући на државној телевизији рекао да се у хрватско друштво враћа говор мржње.

"Погледајте мало Фејсбук, одређене портале... Хрватска чини неколико корака назад у свом профилу грађанске државе. Примарни циљ, за који ћу се борити, је задржавање Хрватске на страни земаља западне демократије и високих стандарда које смо имали", рекао је Јосиповић.

Он је додао да је Хрватска за вријеме његовог мандата била мирна и стабилна земља, да су његовом заслугом побољшани односи и региону и да је развијена култура толеранције и демократије, која је уздрмана у посљедњих шест мјесеци.

"Јављају се сенке прошлости. То је разлог да се замислимо. Опет бих упозорио на усташку змију, а усташке склоности и даље постоје. Ако на то не треба упозоравати, онда не зна на шта треба. Знам да ће се неки љутити, али то је тако", додао је Јосиповић.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Драган

14.02.2015 08:39

Нажалост, усташтво из Хрватске никада није ни одлазило. Увијек је ту, некада отворено, а некада прикривено. Несхватљива је њихова мржња према Србим који су их из поражених коалиција вадили најмање три пута и пружали им руку пријатељства и помирења. Како ли изгледа живот човјека који се сваког дана буди са мржњом у срцу. Не бих му био у кожи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

14.02.2015 08:48

Исте те склоности према устасама ти си све урадио да озиве и да се развију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

15.02.2015 07:17

Ма да је само Хрватска у питању, фасизам се буди и питање је дана када це да се разгоропади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рачуни за гробну надокнаду породицама Јевреја убијеним у Холокаусту

15.02.2015 18:58

Комунално предузеће "Зеленило" из Карловца оставило је на гробовима на старом Јеврејском гробљу упозорења о обавезном плаћању гробне надокнаде, иако су преци карловачких Јевреја углавном убијени у усташким и нацистичким концентрационим логорима у Другом светском рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБО

16.02.2015 11:37

САМО ПРИЧАШ ПРИЧЕ ИВЕК. И САМ СИ ОДЛИЧЈА ДЕЛИО СРБОМРЗЦИМА КАО НПР:ЕЈУП ГАНИЋ, ИДР.

ОДГОВОРИТЕ