Sve vise ustaških sklonosti u Hrvatskoj

Odlazeći predsjednik Hrvatske Ivo Josipović upozorio je da se u Hrvatsku vraćaju senke prošlosti i da i dalje postoje ustaške sklonosti.

Region 14.02.2015 | 08:27
Sve vise ustaških sklonosti u Hrvatskoj

Kako navodi "Večernji list", Josipović je gostujući na državnoj televiziji rekao da se u hrvatsko društvo vraća govor mržnje.

"Pogledajte malo Fejsbuk, određene portale... Hrvatska čini nekoliko koraka nazad u svom profilu građanske države. Primarni cilj, za koji ću se boriti, je zadržavanje Hrvatske na strani zemalja zapadne demokratije i visokih standarda koje smo imali", rekao je Josipović.

On je dodao da je Hrvatska za vrijeme njegovog mandata bila mirna i stabilna zemlja, da su njegovom zaslugom poboljšani odnosi i regionu i da je razvijena kultura tolerancije i demokratije, koja je uzdrmana u posljednjih šest mjeseci.

"Javljaju se senke prošlosti. To je razlog da se zamislimo. Opet bih upozorio na ustašku zmiju, a ustaške sklonosti i dalje postoje. Ako na to ne treba upozoravati, onda ne zna na šta treba. Znam da će se neki ljutiti, ali to je tako", dodao je Josipović.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dragan

14.02.2015 08:39

Nažalost, ustaštvo iz Hrvatske nikada nije ni odlazilo. Uvijek je tu, nekada otvoreno, a nekada prikriveno. Neshvatljiva je njihova mržnja prema Srbim koji su ih iz poraženih koalicija vadili najmanje tri puta i pružali im ruku prijateljstva i pomirenja. Kako li izgleda život čovjeka koji se svakog dana budi sa mržnjom u srcu. Ne bih mu bio u koži.

ODGOVORITE
Name

Md

14.02.2015 08:48

Iste te sklonosti prema ustasama ti si sve uradio da ozive i da se razviju.

ODGOVORITE
Name

xxl

15.02.2015 07:17

Ma da je samo Hrvatska u pitanju, fasizam se budi i pitanje je dana kada ce da se razgoropadi.

ODGOVORITE
Name

Računi za grobnu nadoknadu porodicama Jevreja ubijenim u Holokaustu

15.02.2015 18:58

Komunalno preduzeće "Zelenilo" iz Karlovca ostavilo je na grobovima na starom Jevrejskom groblju upozorenja o obaveznom plaćanju grobne nadoknade, iako su preci karlovačkih Jevreja uglavnom ubijeni u ustaškim i nacističkim koncentracionim logorima u Drugom svetskom ratu.

ODGOVORITE
Name

SRBO

16.02.2015 11:37

SAMO PRIČAŠ PRIČE IVEK. I SAM SI ODLIČJA DELIO SRBOMRZCIMA KAO NPR:EJUP GANIĆ, IDR.

ODGOVORITE