Хендри: Рони неће срушити мој рекорд!

Седмоструки светски шампион у снукеру Стивен Хендри рекао је да ове године неће учествовати на Светском првенству у Шефилду, али да ће се у неком тренутку вратити такмичењима.

Остали спортови 14.02.2015 | 10:20
Хендри: Рони неће срушити мој рекорд!

Хендри, кога многи сматрају за једног од најбољег играча у историји снукера, завршио је каријеру 2012. године, а у међувремену је у више наврата рекао да размишља о повратку такмичењима.

Хендрију је понуђена специјална позивница за учешће на овогодишњем Светском првенству у Шефилду, али је он одбио. Позивнице су добили још двојица играча, шестоструки светски првак Стив Дејвис и Џејмс Ватана, који су и даље активни.

"Ове сезоне нећу учествовати на Светском првенству, сигурно нећу, али ћу дефинитивно поново играти на неком турниру. Сигурно ћу поново играти пошто волим снукер и не видим разлог због којег у неком тренутку не бих поново играо. Сада нисам спреман и све док не будем могао добро да играм нећу играти. Нема сврхе да се појавим на Светском првенству као маркетиншки трик а онда да изгубим са 3:10 од неког играча који не би могао ни да ми завеже пертле", рекао је Хенди.

Петоструки светски првак Рони О'Саливен оборио је прошлог месеца Хендријев рекорд од 775 троцифрених брејкова (100 и више поена у низу у једном фрејму). Хендри је оценио да О'Саливен неће моћи да га престигне по броју освојених титула светског шампиона.

"Мислим да тај рекорд неће пасти, мислим да (О'Саливен) неће освојити још три титуле", рекао је Хендри.

Светски шампионат у снукеру одржаће се од 18. априла до 4. маја у Крусибл театру у Шефилду.

Коментари / 0

Оставите коментар