Приштина хоће у АБА лигу!

Функционер КК Приштина изјавио да би најбољи клуб са Косова после учешћа и добрих резултата у Балкан лиги желео и у регионално такмичење. Волели би и контакте са Србијом јер је "најквалитетнија у региону".

Кошарка 14.02.2015 | 09:00
Приштина хоће у АБА лигу!

Најбољи косовски тим - Приштина има амбиције да се такмичи у АБА лиги у будућности, изјавио је члан управе тог клуба и функционер Кошаркашког савеза Косова Ветон Кајтази.

"Играмо у Балкан лиги већ две године, а прошле смо играли и Фајнал фор, што је огроман успех за нас. Ми бисмо желели да играмо АБА лигу, али моментално немамо квалитет. Током ових година, јурећи резултате запоставили смо рад са младима и сада моментално немамо сопствену базу играча", рекао је Кајтази агенцији Бета.

Кајтази је навео да су на Косово дошла два америчка тренера, како би радили са младим играчима и додао да постоји велика жеља да се успостави сарадња са Србијом на том пољу, јер је "најквалитетнија у региону".

"Један од главих проблема са којим се суочавамо је баш тај - рад са младима... Ту недостају јаке утакмице, не можемо да стичемо искуство и добијамо на квалитету. Поред тога имамо проблема са лошом инфраструктуром, мањком стручног кадра и још много тога. Радимо на решавању свега и верујемо да ћемо успети, само да имамо добар приступ", рекао је Кајтази.

Функционер најбољег косовског клуба, који је већ годинама освајач лиге Косова, открио је да има годишњи буџет од око 350.000 евра и да се највећи део обезбеђује од спонзора.

Члан УО КК Приштина истакао је да у косовским клубовима играју играчи из свих република бивше Југославије, осим из Србије.

"Овде има играча из Македоније, Црне Горе, Босне, Хрватске... У почетку када смо их доводили имали смо проблема са навијачима, јер су они говорили 'шта ће вам они'... Већ после три утакмице ситуација је била у потпуности другачија", истакао је Кајтази.

Коментари / 0

Оставите коментар