Priština hoće u ABA ligu!

Funkcioner KK Priština izjavio da bi najbolji klub sa Kosova posle učešća i dobrih rezultata u Balkan ligi želeo i u regionalno takmičenje. Voleli bi i kontakte sa Srbijom jer je "najkvalitetnija u regionu".

Košarka 14.02.2015 | 09:00
Priština hoće u ABA ligu!

Najbolji kosovski tim - Priština ima ambicije da se takmiči u ABA ligi u budućnosti, izjavio je član uprave tog kluba i funkcioner Košarkaškog saveza Kosova Veton Kajtazi.

"Igramo u Balkan ligi već dve godine, a prošle smo igrali i Fajnal for, što je ogroman uspeh za nas. Mi bismo želeli da igramo ABA ligu, ali momentalno nemamo kvalitet. Tokom ovih godina, jureći rezultate zapostavili smo rad sa mladima i sada momentalno nemamo sopstvenu bazu igrača", rekao je Kajtazi agenciji Beta.

Kajtazi je naveo da su na Kosovo došla dva američka trenera, kako bi radili sa mladim igračima i dodao da postoji velika želja da se uspostavi saradnja sa Srbijom na tom polju, jer je "najkvalitetnija u regionu".

"Jedan od glavih problema sa kojim se suočavamo je baš taj - rad sa mladima... Tu nedostaju jake utakmice, ne možemo da stičemo iskustvo i dobijamo na kvalitetu. Pored toga imamo problema sa lošom infrastrukturom, manjkom stručnog kadra i još mnogo toga. Radimo na rešavanju svega i verujemo da ćemo uspeti, samo da imamo dobar pristup", rekao je Kajtazi.

Funkcioner najboljeg kosovskog kluba, koji je već godinama osvajač lige Kosova, otkrio je da ima godišnji budžet od oko 350.000 evra i da se najveći deo obezbeđuje od sponzora.

Član UO KK Priština istakao je da u kosovskim klubovima igraju igrači iz svih republika bivše Jugoslavije, osim iz Srbije.

"Ovde ima igrača iz Makedonije, Crne Gore, Bosne, Hrvatske... U početku kada smo ih dovodili imali smo problema sa navijačima, jer su oni govorili 'šta će vam oni'... Već posle tri utakmice situacija je bila u potpunosti drugačija", istakao je Kajtazi.

Komentari / 0

Ostavite komentar