Ђоковић у америчким уџбеницима

Новак Ђоковић није као Кристијано Роналдо постао предмет на универзитетима, али јесте завршио у уџбеницима.

Свијет 12.02.2015 | 14:04
Ђоковић у америчким уџбеницима

Најбољи тенисер свијета налази се у америчком уџбенику "Социјална психологија", који се користи на факултетима преко "баре".

Српски играч је узет као најбољи примјер у поглављу "Сагледавање емоција појединца" у контексту изражавања емоција, јер је један од спортиста који највише показује своја осјећања на терену.

Искоришћене су и његове фотографије са Аустралијан опена на којима се на његовом лицу и у покретима тијела може видјети јасно изражавање емоција, пишу Вести Онлине.

На једној се види његово лице у грчу по којем се не зна да ли је срећан у том тренутку или је бијесан.

У тексту се наводи: "Прије него што кажете било шта о његовом стању, окрените наредну страницу".

На другој страници је приказано да је Ђоковић радостан због освојеног поена, а објашњење је сљедеће: "Чак и наше разумијевање емоција је повезано са социјалним контекстом. Сада кад знате да је Новак Ђоковић срећан због освојеног сета, у његовом погледу нема љутње и бола, него радост и одлучност."

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

12.02.2015 13:50

Але але Ноле мајсторе!!! Знам да није из Оза, али чаробњак је прави, противнике воза и на шљаци и на трави. Српски понос светска дика њега слави цак и Америка. Нек се цује где де цуло није, ој Новаце поносу Србије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

12.02.2015 15:16

На оваке Србе требају да се огледају и остали Срби он је легенда и херој српске нације а не неки папци и политицари и команданти, ја сам Босњак и веома цијеним Нолета и сва његова дјела зивио нам Ноле 300 година ако Богда

ОДГОВОРИТЕ