Порошенко: Неприхватљиви руски услови

Председник Украјине Петро Порошенко рекао је данас да на жалост "нема добрих вести још увек" са маратонског састанка у Минску и да је Русија поставила неприхватљиве услове.

Свијет 12.02.2015 | 10:12
Порошенко: Неприхватљиви руски услови

"Постављени су услови које сматрам неприхватљивим", рекао је украјински председник, не желећи да иде у детаље, пренела је агенција АФП.

"Процес (преговарања) је у току", рекао је за време паузе после више од 14 сати разговора видно уморни Порошенко.

"Постоји увек нада", рекао је Порошенко, који је додао да су он, руски председник Владимир Путин, француски председник Франсоа Оланд и немачка канцеларка Ангела Меркел у "непрекидним разговорима".
"Ми смо у сталним разговорима, као што видите, ситуација је веома тешка, Ангела Меркел и председник Франсоа Оланд нам много помажу, али за сада ситуације је тешка", истакао је Порошенко.

Меркелова, Оланд и Путин су, како је пренела агенција Тас с, после више од 14 сати отишли да разговарају иза затворених врата са Путином, док је Порошенко био у другој просторији за то време.

После тога се четворо лидера вратило у просторију где су настављени разговори, пренеле су агенције Тас с и Ројтерс.

Од среде поподне у председничкој палати у Минску су "закључани у разговорима" Путин, Порошенко, Оланд и Меркелова, покушавајући да дођу до споразума о окончању 10.месечног украјинског конфликта, у којем је више од 5.300 људи погинуло.

Вашингтон је отворено најавио да ће наоружати украјинску војску ради одбране од "руске агресије".

Тиме су се појавила страховања да би могао да се води рат преко посредника у срцу Европе између некадашња два хладноратовска непријатеља, навела је британска агенција.

Лидери четири земље имају за циљ да постигну примирје у подручју Донбаса у наредних 48 сати, пренела је Риа Новости.

Западне агенције су оцениле да су разговори четири лидера, који су почели кратким руковањем Путина и Порошенка, "напети" и да имају за циљ заустављање највеће кризе између запада и истока од окочања Хладног рата.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

НАДА

12.02.2015 09:24

УВИЈЕК ПОСТОЈИ НАДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

12.02.2015 09:41

Ево ко нам кроји зивоте, све ме ово враца у 90те глад,смрт,тамо нека мајка губи синове, дјеца оцеве, прогони, силовања, фол хуманитарни конвоји УН, унпрофор, ајфор, есфор, народи свих нација памет у главу гледајте из прилозеног како се тргује главама властитог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За xxл

12.02.2015 09:50

Џабе то пишеш када је већина неписмена и глупа а подложни су и манипулацијама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алексей

12.02.2015 10:07

Нису Порошенку неприхватљиви услови,већ Америци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

12.02.2015 12:31

Одмах се знало да разговори неће успјети без обзира на оволико вријеме преговарања. Украјински фашисти хоће да униште Русе, а Руси имају војну надмоћ, и имаће је без обзира шта САД послала. Последица ће бити већи број погинулих, али би Украјина зато могла да нестане. Крупне су ствари у питању иако се НАТО неће директно мјешати. Ако се умјеша нека нам је Бог на помоћи. Русија је јача само ће последице по све бити огромне. Ово је само у случају да се нико не мјеша са стране што је немогуће.

ОДГОВОРИТЕ