Porošenko: Neprihvatljivi ruski uslovi

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je danas da na žalost "nema dobrih vesti još uvek" sa maratonskog sastanka u Minsku i da je Rusija postavila neprihvatljive uslove.

Svijet 12.02.2015 | 10:12
Porošenko: Neprihvatljivi ruski uslovi

"Postavljeni su uslovi koje smatram neprihvatljivim", rekao je ukrajinski predsednik, ne želeći da ide u detalje, prenela je agencija AFP.

"Proces (pregovaranja) je u toku", rekao je za vreme pauze posle više od 14 sati razgovora vidno umorni Porošenko.

"Postoji uvek nada", rekao je Porošenko, koji je dodao da su on, ruski predsednik Vladimir Putin, francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel u "neprekidnim razgovorima".
"Mi smo u stalnim razgovorima, kao što vidite, situacija je veoma teška, Angela Merkel i predsednik Fransoa Oland nam mnogo pomažu, ali za sada situacije je teška", istakao je Porošenko.

Merkelova, Oland i Putin su, kako je prenela agencija Tas s, posle više od 14 sati otišli da razgovaraju iza zatvorenih vrata sa Putinom, dok je Porošenko bio u drugoj prostoriji za to vreme.

Posle toga se četvoro lidera vratilo u prostoriju gde su nastavljeni razgovori, prenele su agencije Tas s i Rojters.

Od srede popodne u predsedničkoj palati u Minsku su "zaključani u razgovorima" Putin, Porošenko, Oland i Merkelova, pokušavajući da dođu do sporazuma o okončanju 10.mesečnog ukrajinskog konflikta, u kojem je više od 5.300 ljudi poginulo.

Vašington je otvoreno najavio da će naoružati ukrajinsku vojsku radi odbrane od "ruske agresije".

Time su se pojavila strahovanja da bi mogao da se vodi rat preko posrednika u srcu Evrope između nekadašnja dva hladnoratovska neprijatelja, navela je britanska agencija.

Lideri četiri zemlje imaju za cilj da postignu primirje u području Donbasa u narednih 48 sati, prenela je Ria Novosti.

Zapadne agencije su ocenile da su razgovori četiri lidera, koji su počeli kratkim rukovanjem Putina i Porošenka, "napeti" i da imaju za cilj zaustavljanje najveće krize između zapada i istoka od okočanja Hladnog rata.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

NADA

12.02.2015 09:24

UVIJEK POSTOJI NADA.

ODGOVORITE
Name

xxl

12.02.2015 09:41

Evo ko nam kroji zivote, sve me ovo vraca u 90te glad,smrt,tamo neka majka gubi sinove, djeca oceve, progoni, silovanja, fol humanitarni konvoji UN, unprofor, ajfor, esfor, narodi svih nacija pamet u glavu gledajte iz prilozenog kako se trguje glavama vlastitog naroda.

ODGOVORITE
Name

Za xxl

12.02.2015 09:50

Džabe to pišeš kada je većina nepismena i glupa a podložni su i manipulacijama!

ODGOVORITE
Name

Алексей

12.02.2015 10:07

Nisu Porošenku neprihvatljivi uslovi,već Americi!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.02.2015 12:31

Odmah se znalo da razgovori neće uspjeti bez obzira na ovoliko vrijeme pregovaranja. Ukrajinski fašisti hoće da unište Ruse, a Rusi imaju vojnu nadmoć, i imaće je bez obzira šta SAD poslala. Posledica će biti veći broj poginulih, ali bi Ukrajina zato mogla da nestane. Krupne su stvari u pitanju iako se NATO neće direktno mješati. Ako se umješa neka nam je Bog na pomoći. Rusija je jača samo će posledice po sve biti ogromne. Ovo je samo u slučaju da se niko ne mješa sa strane što je nemoguće.

ODGOVORITE