Партизан сад ''јури'': Дауду, Литванца и Муслимовића!

МОНДО је из поузданих извора дошао до листе нападача са чијим менаџерима преговарају челници црно-белих.

Фудбал 12.02.2015 | 23:50
Партизан сад ''јури'': Дауду, Литванца и Муслимовића!

Биће бурно у петак, до поноћи, када истиче прелазни рок у Србији.

Фудбалском клубу Партизан, чим је одлучено да Петар Шкулетић буде продат Локомотиви из Москве за четири милиона евра, понуђено је неколико одличних нападача, а црно-бели су се за неке и сами распитивали, сазнаје МОНДО из поузданих извора.

Један од њих је и Абиола Дауда, бивши нападач Црвене звезде, који наступа за Витесе!

Црно-бели се интересују и за Златана Муслимовића, играчем кинеског Гижу Ренеа, који је реалнија опција у овом тренутку, а у игри за "ласт минуте" потпис са Партизаном је и литвански центарфор, Дејвидас Матулевичијус из румунских Пандура.

Златан Муслиновић, можда у овом тренутку и најближи Партизану у поређењу са осталима, рођен је у Бањалуци, али каријеру је почео у шведском Гетеборгу гдје је одселио са родитељима.

Као деветнаестогодишњак, 2000. године отишао је у Серију А, у редове Удинезеа, за који је ипак одиграо само пет утакмица, а наредних седам година провео је у нижим лигама Италије, као позајмљени играч, а постизао је десетак голова по утакмици.

После изгубљене сезоне у Аталанти, где није уопште играо код Луиђија Делнерија, 2008. године отишао је у солунски ПАОК и тамо је практично оживео каријеру. У наредне три године у 60 утакмица постигао је 30 голова и стекао симпатије навијача који га ни дан-данас нису заборавили.

О томе говори и дочек који су му припремили прије неколико дана на утакмици против Олимпијакоса гдје је Муслимовић у једном тренутку водио и навијање солунских навијача. Пре три године отишао је у кинески Гижу Рене, с којим је освојио Куп и Суперкуп, а у то време практично је окончао и репрезентативну каријеру, током које је одиграо 28 утакмица и постигао 11 голова.

Партизану је, сазнаје МОНДО, био понуђен и један веома квалитетан нападач из Колумбије, који би у поређењу са тројицом поменутих играча био најскупље решење.

Дејвида Матулевичијус, 25-годишњи нападач Пандурија, на лето ће постати слободан играч, што је била олакшавајућа околност за Управу Партизана која је одлучила да прода и другог најбољег нападача на свега дан и по пре краја прелазног рока.

Матулевичијус је висок 192 центиметра, јак је и добро се позиционира у казненом простору, дао је пет голова на 18 мечева за репрезентацију, а 25 на 75 утакмица у Румунији. Пре тога, играјући за Жалгирис, био је стрелац 19 голова на 31 утакмици.

Ове сезоне, Литванац је дао четири гола на 15 утакмица.

Од ове тројице играча, најмање је потребно представљати Абиолу Дауду, којег су и навијачи Партизана и навијачи Црвене звезде гледали на српским теренима током годину и по дана.

Међутим, када у петак у поноћ буде завршен прелазни рок у Србији, испоставиће се да је Нигеријац био само нереална жеља црно-белих, који су предлагали позајмицу, али то није у интересу ни Витесеу, ни фудбалеру. Покушај откупа уговора нереалнија је опција, с обзиром на то да је Витесе потрошио на Дауду скоро милион евра од прошлог лета, ако се саберу обештећење Црвеној звезди (500.000), плата играча (око 300.000 евра) и остали трошкови трансфера, попут провизије менаџерима, итд.

Иако Дауда у последње време слабо и ретко игра (није га било на терену у последњих пет кола, тачније од 21. децембра, он је према сазнањима МОНДА задовољан животом у Холандији и није рад да се враћа у Србију у којој је живео и радио од јануара 2013. године, до јуна 2014.

Играјући за Калмар, дао је 44 гола на 154 утакмице, у Црвеној звезди био је стрелац 17 голова на 38 утакмица, а од одласка у Арнем уписао се шест пута на 17 мечева, уз један хет-трик.

Коментари / 0

Оставите коментар