Partizan sad ''juri'': Daudu, Litvanca i Muslimovića!

MONDO je iz pouzdanih izvora došao do liste napadača sa čijim menadžerima pregovaraju čelnici crno-belih.

Fudbal 12.02.2015 | 23:50
Partizan sad ''juri'': Daudu, Litvanca i Muslimovića!

Biće burno u petak, do ponoći, kada ističe prelazni rok u Srbiji.

Fudbalskom klubu Partizan, čim je odlučeno da Petar Škuletić bude prodat Lokomotivi iz Moskve za četiri miliona evra, ponuđeno je nekoliko odličnih napadača, a crno-beli su se za neke i sami raspitivali, saznaje MONDO iz pouzdanih izvora.

Jedan od njih je i Abiola Dauda, bivši napadač Crvene zvezde, koji nastupa za Vitese!

Crno-beli se interesuju i za Zlatana Muslimovića, igračem kineskog Gižu Renea, koji je realnija opcija u ovom trenutku, a u igri za "last minute" potpis sa Partizanom je i litvanski centarfor, Dejvidas Matulevičijus iz rumunskih Pandura.

Zlatan Muslinović, možda u ovom trenutku i najbliži Partizanu u poređenju sa ostalima, rođen je u Banjaluci, ali karijeru je počeo u švedskom Geteborgu gdje je odselio sa roditeljima.

Kao devetnaestogodišnjak, 2000. godine otišao je u Seriju A, u redove Udinezea, za koji je ipak odigrao samo pet utakmica, a narednih sedam godina proveo je u nižim ligama Italije, kao pozajmljeni igrač, a postizao je desetak golova po utakmici.

Posle izgubljene sezone u Atalanti, gde nije uopšte igrao kod Luiđija Delnerija, 2008. godine otišao je u solunski PAOK i tamo je praktično oživeo karijeru. U naredne tri godine u 60 utakmica postigao je 30 golova i stekao simpatije navijača koji ga ni dan-danas nisu zaboravili.

O tome govori i doček koji su mu pripremili prije nekoliko dana na utakmici protiv Olimpijakosa gdje je Muslimović u jednom trenutku vodio i navijanje solunskih navijača. Pre tri godine otišao je u kineski Gižu Rene, s kojim je osvojio Kup i Superkup, a u to vreme praktično je okončao i reprezentativnu karijeru, tokom koje je odigrao 28 utakmica i postigao 11 golova.

Partizanu je, saznaje MONDO, bio ponuđen i jedan veoma kvalitetan napadač iz Kolumbije, koji bi u poređenju sa trojicom pomenutih igrača bio najskuplje rešenje.

Dejvida Matulevičijus, 25-godišnji napadač Pandurija, na leto će postati slobodan igrač, što je bila olakšavajuća okolnost za Upravu Partizana koja je odlučila da proda i drugog najboljeg napadača na svega dan i po pre kraja prelaznog roka.

Matulevičijus je visok 192 centimetra, jak je i dobro se pozicionira u kaznenom prostoru, dao je pet golova na 18 mečeva za reprezentaciju, a 25 na 75 utakmica u Rumuniji. Pre toga, igrajući za Žalgiris, bio je strelac 19 golova na 31 utakmici.

Ove sezone, Litvanac je dao četiri gola na 15 utakmica.

Od ove trojice igrača, najmanje je potrebno predstavljati Abiolu Daudu, kojeg su i navijači Partizana i navijači Crvene zvezde gledali na srpskim terenima tokom godinu i po dana.

Međutim, kada u petak u ponoć bude završen prelazni rok u Srbiji, ispostaviće se da je Nigerijac bio samo nerealna želja crno-belih, koji su predlagali pozajmicu, ali to nije u interesu ni Viteseu, ni fudbaleru. Pokušaj otkupa ugovora nerealnija je opcija, s obzirom na to da je Vitese potrošio na Daudu skoro milion evra od prošlog leta, ako se saberu obeštećenje Crvenoj zvezdi (500.000), plata igrača (oko 300.000 evra) i ostali troškovi transfera, poput provizije menadžerima, itd.

Iako Dauda u poslednje vreme slabo i retko igra (nije ga bilo na terenu u poslednjih pet kola, tačnije od 21. decembra, on je prema saznanjima MONDA zadovoljan životom u Holandiji i nije rad da se vraća u Srbiju u kojoj je živeo i radio od januara 2013. godine, do juna 2014.

Igrajući za Kalmar, dao je 44 gola na 154 utakmice, u Crvenoj zvezdi bio je strelac 17 golova na 38 utakmica, a od odlaska u Arnem upisao se šest puta na 17 mečeva, uz jedan het-trik.

Komentari / 0

Ostavite komentar