Реал се покајао! Враћа Морату и још неке...

Краљевски клуб не жели да следећег лета троши новац на скупоцена појачања када већ може да врати фудбалере којих се одрекао прошлог лета.

Фудбал 12.02.2015 | 11:20
Реал се покајао! Враћа Морату и још неке...

Прошлог лета, Реал Мадрид је морао да се због жестоке конкуренције у тиму одрекне неких играча који нису имали главне улоге. Тако су из Мадрида пут Италије отишли Алваро Мората и Дијего Лопез. Млади нападач је прешао у Јувентус за 22.000.000 евра, док је Дијего Лопез појачао Милан без обештећења.

Али, после само једне сезоне на Апенинима, шпански тандем би опет могао да задужи ормариће у Реаловој свлачионици. Шпански медији откривају да Реал хоће да врати Алвара Морату, а размишља се и о Дијегу Лопезу.

Приликом продаје Морате Јувентусу, Реал је убацио клаузулу по којој да може да откупи Морату током ове сезоне за 30.000.000 евра, односно за 35.000.000 евра током сезон 2015/16. И Јувентус се ту ништа не пита. То је код великих клубова честа пракса, а такав принцип је и Барселона применила са Бојаном Кркићем када га је продала Роми, али се на крају испоставило да није било потребе да га враћа на Камп Ноу. Уосталом, Челси је дебело зажалио што са Немањом Матићем није урадио сличну ствар када га је проследио у Бенфику.

Мората је после почетних проблема са повредама постао стандардан првотимац у Јувентусу и незамењив је у тандему са Карлосом Тевезом. Млади Шпанац је постигао седам голова за 1.002 минута на терену. Реалови челници су пажљиво пратили Моратине игре и његовим менаџерима су пренели задовољство због добрих игара младог нападача.

Реал се Морате одрекао јер је план клуба прошлог лета био да се ангажује Радамел Фалкао. То се није догодило, па је Краљевски клуб морао муњевито да реагује у финишу прелазног рока и на позајмицу је довео Чичарита Ернандеза из Манчестер Јунајтеда. Са Мексиканцем неће бити продужена сарадња и Реал ће морати да доведе нападача као подршку Бенземи, а Мората се савршено уклапа у ту улогу.

Ни млади нападач неће ништа изгубити. Иако би у Јувентусу имао већу минутажу, повратак у Реал му је сигурно занимљивија опција. Ипак је реч о клубу у којем је поникао. Такође, по слову уговора, Реал би у случају откупа уговора морао да испоштује и Моратине услове. То значи да би шпански нападач задржао плату од 2.200.000 евра годишње коју је прошлог лета договорио са Јувентусом.

Што се повратка Дијега Лопеза тиче, он није толико известан, али је могућ. У очајном тиму Милана, шпански голман је ретка светла тачка. На претходном дербију Мадрилењо, велики кикс Икера Касиљаса је најавио Реалов дебакл. Навијачи Краљевског клуба су скандирали име Дијега Лопеза, а на интернету су повели кампању да се искусни голман врати кући. Јер, Дијего је као Мората дете Реал Мадрида. Изгледало је на почетку да је Касиљас прошао кроз кризни период, али изгледа да још далеко од некадашње форме. Сам Икер је недавно истакао да би волео да заигра у америчкој МЛС лиги, па можда је то најава трансфера следећег лета чиме би се отворила врата за Лопезов повратак. Наравно, ту је и Кејлор Навас који би се у том случају борио са Лопезом за место стартне „јединице“.

На крају, вреди поменути и да је врло вероватан још један повратак на Сантјаго Бернабеу. Португалски медији најављују да ће се бразилски везиста Каземиро вратити са позајмице из Порта у Реал наредног лета. Чак откривају да је Реал у недавном зимском прелазном року покушавао да врати Бразилца, али да се Порто изборио да га задржи још шест месеци. Он ће доћи као замена за Самија Кедиру којем истиче уговор...

Коментари / 0

Оставите коментар