Real se pokajao! Vraća Moratu i još neke...

Kraljevski klub ne želi da sledećeg leta troši novac na skupocena pojačanja kada već može da vrati fudbalere kojih se odrekao prošlog leta.

Fudbal 12.02.2015 | 11:20
Real se pokajao! Vraća Moratu i još neke...

Prošlog leta, Real Madrid je morao da se zbog žestoke konkurencije u timu odrekne nekih igrača koji nisu imali glavne uloge. Tako su iz Madrida put Italije otišli Alvaro Morata i Dijego Lopez. Mladi napadač je prešao u Juventus za 22.000.000 evra, dok je Dijego Lopez pojačao Milan bez obeštećenja.

Ali, posle samo jedne sezone na Apeninima, španski tandem bi opet mogao da zaduži ormariće u Realovoj svlačionici. Španski mediji otkrivaju da Real hoće da vrati Alvara Moratu, a razmišlja se i o Dijegu Lopezu.

Prilikom prodaje Morate Juventusu, Real je ubacio klauzulu po kojoj da može da otkupi Moratu tokom ove sezone za 30.000.000 evra, odnosno za 35.000.000 evra tokom sezon 2015/16. I Juventus se tu ništa ne pita. To je kod velikih klubova česta praksa, a takav princip je i Barselona primenila sa Bojanom Krkićem kada ga je prodala Romi, ali se na kraju ispostavilo da nije bilo potrebe da ga vraća na Kamp Nou. Uostalom, Čelsi je debelo zažalio što sa Nemanjom Matićem nije uradio sličnu stvar kada ga je prosledio u Benfiku.

Morata je posle početnih problema sa povredama postao standardan prvotimac u Juventusu i nezamenjiv je u tandemu sa Karlosom Tevezom. Mladi Španac je postigao sedam golova za 1.002 minuta na terenu. Realovi čelnici su pažljivo pratili Moratine igre i njegovim menadžerima su preneli zadovoljstvo zbog dobrih igara mladog napadača.

Real se Morate odrekao jer je plan kluba prošlog leta bio da se angažuje Radamel Falkao. To se nije dogodilo, pa je Kraljevski klub morao munjevito da reaguje u finišu prelaznog roka i na pozajmicu je doveo Čičarita Ernandeza iz Mančester Junajteda. Sa Meksikancem neće biti produžena saradnja i Real će morati da dovede napadača kao podršku Benzemi, a Morata se savršeno uklapa u tu ulogu.

Ni mladi napadač neće ništa izgubiti. Iako bi u Juventusu imao veću minutažu, povratak u Real mu je sigurno zanimljivija opcija. Ipak je reč o klubu u kojem je ponikao. Takođe, po slovu ugovora, Real bi u slučaju otkupa ugovora morao da ispoštuje i Moratine uslove. To znači da bi španski napadač zadržao platu od 2.200.000 evra godišnje koju je prošlog leta dogovorio sa Juventusom.

Što se povratka Dijega Lopeza tiče, on nije toliko izvestan, ali je moguć. U očajnom timu Milana, španski golman je retka svetla tačka. Na prethodnom derbiju Madrilenjo, veliki kiks Ikera Kasiljasa je najavio Realov debakl. Navijači Kraljevskog kluba su skandirali ime Dijega Lopeza, a na internetu su poveli kampanju da se iskusni golman vrati kući. Jer, Dijego je kao Morata dete Real Madrida. Izgledalo je na početku da je Kasiljas prošao kroz krizni period, ali izgleda da još daleko od nekadašnje forme. Sam Iker je nedavno istakao da bi voleo da zaigra u američkoj MLS ligi, pa možda je to najava transfera sledećeg leta čime bi se otvorila vrata za Lopezov povratak. Naravno, tu je i Kejlor Navas koji bi se u tom slučaju borio sa Lopezom za mesto startne „jedinice“.

Na kraju, vredi pomenuti i da je vrlo verovatan još jedan povratak na Santjago Bernabeu. Portugalski mediji najavljuju da će se brazilski vezista Kazemiro vratiti sa pozajmice iz Porta u Real narednog leta. Čak otkrivaju da je Real u nedavnom zimskom prelaznom roku pokušavao da vrati Brazilca, ali da se Porto izborio da ga zadrži još šest meseci. On će doći kao zamena za Samija Kediru kojem ističe ugovor...

Komentari / 0

Ostavite komentar