Извоз оружја Украјини није спољнополитички интерес

Предсједништво БиХ усвојило је став да извоз оружја и војне опреме из БиХ у Украјину у овом тренутку није у спољнополитичком интересу БиХ, јер не доприноси регионалној безбједности, стабилности и актуелним међународним дипломатским напорима за постизање мирног рјешења кризе у Украјини.

Босна и Херцеговина 11.02.2015 | 14:06
Извоз оружја Украјини није спољнополитички интерес

На данашњој сједници Предсједништва БиХ заузет је и став да се криза у Украјини може ријешити само мирним, демократским средствима, путем политичког дијалога и преговора, уз пуно поштовање међународног права.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да се спољна политика БиХ према међународним партнерима заснива на отворености и равноправности, узајамном поштовању суверенитета и територијалног интегритета, принципу мирољубиве сарадње, поштовању међународног права и уважавању обостраних интереса.

Предсједништво БиХ поздравило је актуелну иницијативу њемачког канцелара Ангеле Меркел и француског предсједника Франсоа Оланда, те позвало све актере да се на конструктиван начин укључе у дијалог и преговоре како би било постигнуто мирно рјешење кризе у Украјини.

Министарство иностраних послова БиХ и Министарство спољне трговине и економских односа затражили су од Предсједништва БиХ став поводом извоза оружја из БиХ у Украјину.

Борис Тучић је поднио оставку на мјесто министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ, јер није желио дати сагласност за продају оружја из БиХ Украјини.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

мики

11.02.2015 13:16

Опет Младен Иваниц сјеба додика...редовни си губитник милокраде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ СДС

11.02.2015 13:17

Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

наравно

11.02.2015 13:20

Видис како се мозе кад се хоце...умјесто свадје да сваки народ искористи своје везе са традиционалним везама и да се у ову земљу улазе са свих страна да се нормално ради заради и зиви зивотом достојним цовјека...кад то осјетимо сваки народ це своје радикале знати игнорисати...мислим да смо сазрели за ово и предсједниство је послије дуго времена једногласно и вехабије висе нико не подрзава ваз као ни Сесеља ни радикале...макар це насој дјеци бит зивот бољи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСМЕТ

12.02.2015 07:36

Ово не значи да неће доћи до извоза јер предсједништво само даје мишљење одлуку доноси МВП што је и урадило.Извоз иде

ОДГОВОРИТЕ