Прије три године преминула је дива раскошног гласа

Дива раскошног гласа Витни Хјустон чија је музика обележила последње две деценије 20. века, преминула је на данашњи дан 2012. године у хотелу Хилтон на Беверли Хилсу уочи доделе Греми награда.

Забава 11.02.2015 | 10:11
Прије три године преминула је дива раскошног гласа

Певачица је последњи пут јавно наступила дан раније, када се сасвим непланирано попела на сцену током забаве поводом предстојеће доделе Греми награда и отпевала део песме "Yес Јесус Ловес Ме".

Обдукција је показала да је позната певачица умрла од последица дављења у кади, али су срчано обољење и употреба кокаина били фактори који су допринели њеној смрти.

На врхунцу славе, средином 80-тих и током 90-тих била је једно од најпорадавнијих музичких имена.

Рођена 9. августа 1963. године у Њу Џерзију, а певањем је почела да се бави као дете. У раној младости сарадјивала је са музичарима као што су Чака Кан и Џермејн Џексон, певајући им пратеће вокале и у то време запала је за око музичком могулу Клајву Дејвису.

Деби албум назван једноставно "Wитнеy Хоустон" објавила је 1985. године, а плоча је продата у милионском тиражу, а хит "Савинг Алл Мy Лове фор Yоу" донео јој је прву Греми награду за најбољи женски поп вокал.

Светску славу стекла је и као глумица кроз улоге у филмовима "Тхе Бодyгуард" и "Wаитинг то Еxхале" чији су саундтрекови достигли милионске тираже.

Боби Браун

Године 1992, након што је филм "Тхе Бодyгуард" доспео у биоскопе, свет осим филмом осваја и песмом "И Wилл Алwаyс Лове Yоу". Албум са музиком из филма осваја Греми за албум године, песма бива проглашена снимком године, а она поново осваја Греми за најбољи женски вокал.

Наиме та балада је најпродаванији сингл једне певачице икада.

Како је њен имиџ био изградјен пре свега на јаком гласу и емотивним песмама, свет је исте године шокирала удајом за музичара Бобија Брауна, који је био на лошем гласу. Већ тада почињу на површину да испливавају њени проблеми, па су све чешћи новински наслови о њеном лошем понашању и експериментисању са наркотицима и алкохолом.

Међутим, и даље успешно плива музичким водама, па 1998. године објављује албум "Мy Лове Ис Yоур Лове" који јој доноси низ признања, укључујући још Греми награда.

Брак Витни Хјустон и Бобија Брауна је временом бивао све мучнији да би се 2007. године окончао разводом. Тек 2010. године у интервјуу Опри Виинфри јавно је признала да ју је Браун тукао, због чега је 1993. поднела тужбу против њега.

Ипак, у интервјуу је додала да је највећи проблем у њеном животу била дрога због које је два пута била на рехабилитацији.

Витни Хјустон и Боби Кристина Браун

Позната и под надимком "Тхе Воице" Витни Хјустон је, према подацима Гинисове књиге рекорда, најнаградјиванија женска музичка звезда. До 2010. године освојила је 415 награда, укључујући две Еми награде, шест Гремија, 30 Билборд награда и 22 Америчке музичке награде. Продала је преко 170 милиона албума широм света.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар