Ђокић потписао "спорну" Изјаву

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић потписао је данас Изјаву о принципима приступа Босне и Херцеговине Европској унији. Изјаву је претходно прихватио Извршни одбор Главног одбора Социјалистичке партије на данас одржаној сједници у Бањалуци.

Босна и Херцеговина 10.02.2015 | 22:51
Ђокић потписао "спорну" Изјаву

Социјалисти наводе у саопштењу да се Изјавом дефинише поштивање Устава БиХ и Општег оквирног споразума за мир у БиХ, као и уставних надлежности које су подијељене између институција БиХ, ентитета, кантона и општина.

Извршни одбор сматра да је изјава прихватљива јер су у њеном тексту уважене примједбе коалиционих партнера СНСД-ДНС-СП које су стављене на текст нацрта Изјаве.

И предсједник ДНС-а Марко Павић најавио је данас да ће потписати изјаву о европским интеграцијама БиХ, јер је уважена већина приједлога ове странке у односу на првобитну верзију изјаве.

Након сједнице Предсједништва ДНС-а, Павић је у изјави новинарима рекао да је та странка „проевропски оријентисана странка на курсу европских интеграција и жели да пут уласка у ЕУ буде што краћи".

О изјави ће вечерас расправљати и Извршни одбор СНСД-а, а сутра на посебној сједници и парламент Републике Српске, на захтјев предсједника Српске Милорада Додика.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВУКОСАВЉЕ

11.02.2015 01:53

НАДАМО СЕ ДА МИНИСТАР ДЈОКИЦ НЕЦЕ ВЕРИФИКОВАТИ КРИМИНАЛ ПРЕДХОДНИКА И НИСКОГРАДЊЕ, ТЈ. ДАТИ УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ НА КАМЕНОЛОМ ПЕЦНИК КОД ВУКОСАВЉА АЛИ ВИДЈЕЦЕМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУКА

11.02.2015 02:06

ДЈОКИЦ ЈЕ ГОСПОДИН И ПРИЈЕ СВЕГА КОЈИ ЈЕ ДОСАО НА ЈАКО МИН МЈЕСТО И НАДАМО СЕ ДА ЦЕ БИТИ КАРАКТЕР У ОДНОСУ НА КОВАЦЕВИЦА КОЈИ СЕ БАВИО САМО КРСЕЊЕМ ЗАКОНА И КОЈИ ЈЕ РАСИО ЗА ВЛАСТИТИ ДЗЕП

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

11.02.2015 08:10

Узалудно се надате, сви су они исти, само дај функцију и то је то.

ОДГОВОРИТЕ