Đokić potpisao "spornu" Izjavu

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić potpisao je danas Izjavu o principima pristupa Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji. Izjavu je prethodno prihvatio Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije na danas održanoj sjednici u Banjaluci.

Bosna i Hercegovina 10.02.2015 | 22:51
Đokić potpisao "spornu" Izjavu

Socijalisti navode u saopštenju da se Izjavom definiše poštivanje Ustava BiH i Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, kao i ustavnih nadležnosti koje su podijeljene između institucija BiH, entiteta, kantona i opština.

Izvršni odbor smatra da je izjava prihvatljiva jer su u njenom tekstu uvažene primjedbe koalicionih partnera SNSD-DNS-SP koje su stavljene na tekst nacrta Izjave.

I predsjednik DNS-a Marko Pavić najavio je danas da će potpisati izjavu o evropskim integracijama BiH, jer je uvažena većina prijedloga ove stranke u odnosu na prvobitnu verziju izjave.

Nakon sjednice Predsjedništva DNS-a, Pavić je u izjavi novinarima rekao da je ta stranka „proevropski orijentisana stranka na kursu evropskih integracija i želi da put ulaska u EU bude što kraći".

O izjavi će večeras raspravljati i Izvršni odbor SNSD-a, a sutra na posebnoj sjednici i parlament Republike Srpske, na zahtjev predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

VUKOSAVLJE

11.02.2015 01:53

NADAMO SE DA MINISTAR DJOKIC NECE VERIFIKOVATI KRIMINAL PREDHODNIKA I NISKOGRADNJE, TJ. DATI UGOVOR O KONCESIJI NA KAMENOLOM PECNIK KOD VUKOSAVLJA ALI VIDJECEMO.

ODGOVORITE
Name

LUKA

11.02.2015 02:06

DJOKIC JE GOSPODIN I PRIJE SVEGA KOJI JE DOSAO NA JAKO MIN MJESTO I NADAMO SE DA CE BITI KARAKTER U ODNOSU NA KOVACEVICA KOJI SE BAVIO SAMO KRSENJEM ZAKONA I KOJI JE RASIO ZA VLASTITI DZEP

ODGOVORITE
Name

bn

11.02.2015 08:10

Uzaludno se nadate, svi su oni isti, samo daj funkciju i to je to.

ODGOVORITE