13 изненађујућих детаља из живота Била Гејтса

Већина људи о Билу Гејтсу зна тек неколико детаља: да је најбогатији човек у Америци (други на свету), да је оснивач "Мајкрософта", једне од најуспешнијих технолошких фирми на свету и да је један од највећих светских филантропа. Ипак, постоје бројни детаљи из живота Била Гејтса који нису толико познати. Ми смо издвојили 13 најинтересантнијих.

Занимљивости 09.02.2015 | 22:06
13 изненађујућих детаља из живота Била Гејтса

1. Још као дечак, Бил Гејтс је написао свој први компјутерски програм. Била је то верзија игре "икс-окс".

2. Када су челници његове школе увидели да је изузетно надарен за писање компјутерских кодова, доделили су му задатак да направи програм распореда ученика по разредима, на нивоу читаве школе. Гејтс је то без проблема урадио, а чак је себе сместио у разред са великим бројем девојака.

3. Бил Гејтс је напустио студије на Харварду 1975. године, како би се у потпуности посветио раду у својој новооснованој компанији "Мајкрософт".

4. Недуго након напуштања факултета, Гејтс је ухапшен у Новом Мексику због вожње без возачке дозволе и проласка кроз црвено светло. Било је то 1977. године.

5. Све до 1997. године пилотирао је изнајмљеним авионом. Данас, има сопствени авион којег зове "Велики разметљивац".

6. Једна од највећих ствари којима се Гејтс размеће, осим авиона, је и чувени "Кодекс", колекција списа Леонарда да Винчија коју је 1994. године на аукцији платио 30.8 милиона долара.

7. Упркос енормном богатству од чак 81 милијарде долара, Гејтс планира да својој деци остави "само" по 10 милиона. "Оставити деци ненормално велики новац је медвеђа услуга", рекао је једном приликом.

8. Гејтс не говори ниједан страни језик. То му је, како је једном приликом изјавио, једна од ствари за којима веома жали.

9. На једном тестирању у средњој школи Бил Гејтс је од могућих 1600 поена освојио 1590.

10. Иако већину времена проводи бавећи се хуманитарним радом у својој фондацији, Гејтс каже како и даље вредно ради на креирању "Мајкрософтовог личног агента", програма који ће памтити све и помагати људима.

11. Изјавио је да би се највероватније посветио истраживању вештачке интелигенције да му је пројекат са "Мајкрософтом" пропао.

12. Иако заинтересован за вештачку интелигенцију, сматра је једном од највећих претњи човечанству у будућности.

13. Два омиљена бенда су му "Визер" и "У2".

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Он хоце да се зени?

09.02.2015 23:37

Ово изгледа као препорука: паметан, има пара али му се то не свидја, воли све сто је узбудљиво али не зна са зенама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.02.2015 19:09

И 14. Билл Гатес признао како је циљ смањење броја људи на планати! хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ПнтЗи_ЗБ9з8

ОДГОВОРИТЕ