СП: Титула Хиршеру у супер-комбинацији!

Аустријски скијаш Марсел Хиршер освојио је злато у суперкомбинацији на Светском првенству у Бивер Крику и Вејлу, у Сједињеним Државама.

Остали спортови 09.02.2015 | 13:00
СП: Титула Хиршеру у супер-комбинацији!

Хиршер је до своје друге титуле светског шампиона дошао укупним временом од 2:36.10 минута, после такмичења у слалому и супервелеслалому.

Други место, са 19 стотинки предности, заузео не Норвежанин Ћетил Јансруд, док је бронза припала браниоцу титуле Теду Лигетију.

Хиршер, актуелни освајач Светског купа, своју једину претходну титулу освојио је пре две године у слалому, а до краја шампионата има шансу за одбрану тог злата, али и нову медаљу у велеслалому.

На тај начин, Хиршер је Аустријанцима донео треће злато на петој трци на шампионату, после Ханеса Рајхелта и Ане Фенингер у супервелеслалому.

После спуста, у вођству се налазио Јансруд, испред Швајцарца Беата Фојца и Џереда Голдберга из Сједињених Држава, док је Хиршер био тек 30, са више од три секунде заостатка. Аустријанац је имао и среће јер је Ондреј Банк дисквалификован пошто није на прикладан начин прошао кроз циљ због пада, па је зато добио прилику да први стартује у слалому.

Хиршер је то у потпуности искористио, одскијао је маестрално од старта до циља и остварио одлично време, а одмах потом на стази се нашао Лигети, који је био три десетинке иза. Њима двојици нико није успео да припрети све док на ред није стигао Јансруд, који је искористио предност стечену у спусту и уметнуо се између њих.

Најбољу тројицу следио је још један Аустријанац Ромед Бауман, испред Алексија Пантироа из Француске, Швајцарца Карла Јанке и Андреаса Ромара из Финске. Прву десеторицу комплетирали су Александер Омот Килде из Норвешке, Француз Томас Мермило Блондан и Доминик Париз из Италије.

На Светском првенству у понедељак је на програму женска суперкомбинација, а скијаше наредна трка очекује у петак, за када је заказан супервелеслалом.

Коментари / 0

Оставите коментар