SP: Titula Hiršeru u super-kombinaciji!

Austrijski skijaš Marsel Hiršer osvojio je zlato u superkombinaciji na Svetskom prvenstvu u Biver Kriku i Vejlu, u Sjedinjenim Državama.

Ostali sportovi 09.02.2015 | 13:00
SP: Titula Hiršeru u super-kombinaciji!

Hiršer je do svoje druge titule svetskog šampiona došao ukupnim vremenom od 2:36.10 minuta, posle takmičenja u slalomu i superveleslalomu.

Drugi mesto, sa 19 stotinki prednosti, zauzeo ne Norvežanin Ćetil Jansrud, dok je bronza pripala braniocu titule Tedu Ligetiju.

Hiršer, aktuelni osvajač Svetskog kupa, svoju jedinu prethodnu titulu osvojio je pre dve godine u slalomu, a do kraja šampionata ima šansu za odbranu tog zlata, ali i novu medalju u veleslalomu.

Na taj način, Hiršer je Austrijancima doneo treće zlato na petoj trci na šampionatu, posle Hanesa Rajhelta i Ane Feninger u superveleslalomu.

Posle spusta, u vođstvu se nalazio Jansrud, ispred Švajcarca Beata Fojca i Džereda Goldberga iz Sjedinjenih Država, dok je Hiršer bio tek 30, sa više od tri sekunde zaostatka. Austrijanac je imao i sreće jer je Ondrej Bank diskvalifikovan pošto nije na prikladan način prošao kroz cilj zbog pada, pa je zato dobio priliku da prvi startuje u slalomu.

Hiršer je to u potpunosti iskoristio, odskijao je maestralno od starta do cilja i ostvario odlično vreme, a odmah potom na stazi se našao Ligeti, koji je bio tri desetinke iza. Njima dvojici niko nije uspeo da pripreti sve dok na red nije stigao Jansrud, koji je iskoristio prednost stečenu u spustu i umetnuo se između njih.

Najbolju trojicu sledio je još jedan Austrijanac Romed Bauman, ispred Aleksija Pantiroa iz Francuske, Švajcarca Karla Janke i Andreasa Romara iz Finske. Prvu desetoricu kompletirali su Aleksander Omot Kilde iz Norveške, Francuz Tomas Mermilo Blondan i Dominik Pariz iz Italije.

Na Svetskom prvenstvu u ponedeljak je na programu ženska superkombinacija, a skijaše naredna trka očekuje u petak, za kada je zakazan superveleslalom.

Komentari / 0

Ostavite komentar