Регионална лига: Вјечити дерби нерешен!

"Вечити дерби" у ветерполу завршен без победника. Звезда била ближа победи уочи последњег минута, али су црно-бели ипак имали шансу за тријумф.

Остали спортови 09.02.2015 | 11:00
Регионална лига: Вјечити дерби нерешен!

Црвена звезда и Партизан одиграли су утакмицу без победника у 8. колу Лиге за
првака у регионалном такмичењу. Меч је после велике, беспоштедне борбе на базену 25. мај у Београду завршен резултатом 8:8 (3:4, 1:2, 1:0, 3:2).

Партизан је већим делим утакмице диктирао темпо и константно био у предности. Црвена звезда је, ипак, на крају имала прилику да победи, с обзиром да је пред почетак последњег минута утакмице стигла до вођства.

Црно-бели су одмах у следећем нападу изједначили, а затим после добре одбране имали прилику и да врате предност, али су се спетљали у нападу, дозволивши тиму Дејана Савића да за четири секунде организује напад, који је завршен без реализације.

Душан Мандић, Гаврил Суботић и Огњен Стојановић постигли су по два гола за Партизан, док су се једном уписали Немања Вицо и Никола Јакшић. Код Звезде најефикаснији са три поготка био је Страхиња Рашовић, два је дао његов брат Виктор, а по један Радомир Драшовић, Ђорђе Бјелић и Иван Рацков.

Тренер Партизана Владимир Вујасиновић био је задовољан игром свог тима на крају утакмице, али не и резултатом.

"Јесам задовољан како је екипа одиграла, створили смо милион шанси, али нисмо успели да преломимо утакмицу и то нам се после и осветило. На папиру можемо да будемо задовољни бодом, али без обзира на одличну екипу Звезде, која је показала да је изузетан колектив, мислим да смо заслужили више", рекао је после меча стратег црно-белих.

Главни проблем у игри Партизана био је напад са играчем више.

"Ми смо са играчем више промашили три пута зицере, што Звезда није радила. Потпуно сам задовољан игром и да смо убацили коју лопту у гол више било би још боље", додао је Вујасиновић.

Селектор Србије и тренер Звезде Дејан Савић сматра да је меч био катастрофалан.

"Борба је била и са једне и друге стране, катастрофална утакмица пре свега са појединачним и колективним грешкама. Дозволили смо луксуз на почетку, да нас Партизанови центри шетају. Имали смо и лошег играча више. Мислим да је резултат реалан, а последице су веће по нас, јер је реми на домаћем терену. Игром не можемо да будемо задовољни. Звезда је вечерас постизала голове на грешке Партизана. Имали смо и ми неразумљивих грешака", рекао је Савић.

Звезда је на зачељу табеле Лиге за првака са четири бода, док је Партизан једно место испред, али са три бода више.

Коментари / 0

Оставите коментар