Regionalna liga: Vječiti derbi nerešen!

"Večiti derbi" u veterpolu završen bez pobednika. Zvezda bila bliža pobedi uoči poslednjeg minuta, ali su crno-beli ipak imali šansu za trijumf.

Ostali sportovi 09.02.2015 | 11:00
Regionalna liga: Vječiti derbi nerešen!

Crvena zvezda i Partizan odigrali su utakmicu bez pobednika u 8. kolu Lige za
prvaka u regionalnom takmičenju. Meč je posle velike, bespoštedne borbe na bazenu 25. maj u Beogradu završen rezultatom 8:8 (3:4, 1:2, 1:0, 3:2).

Partizan je većim delim utakmice diktirao tempo i konstantno bio u prednosti. Crvena zvezda je, ipak, na kraju imala priliku da pobedi, s obzirom da je pred početak poslednjeg minuta utakmice stigla do vođstva.

Crno-beli su odmah u sledećem napadu izjednačili, a zatim posle dobre odbrane imali priliku i da vrate prednost, ali su se spetljali u napadu, dozvolivši timu Dejana Savića da za četiri sekunde organizuje napad, koji je završen bez realizacije.

Dušan Mandić, Gavril Subotić i Ognjen Stojanović postigli su po dva gola za Partizan, dok su se jednom upisali Nemanja Vico i Nikola Jakšić. Kod Zvezde najefikasniji sa tri pogotka bio je Strahinja Rašović, dva je dao njegov brat Viktor, a po jedan Radomir Drašović, Đorđe Bjelić i Ivan Rackov.

Trener Partizana Vladimir Vujasinović bio je zadovoljan igrom svog tima na kraju utakmice, ali ne i rezultatom.

"Jesam zadovoljan kako je ekipa odigrala, stvorili smo milion šansi, ali nismo uspeli da prelomimo utakmicu i to nam se posle i osvetilo. Na papiru možemo da budemo zadovoljni bodom, ali bez obzira na odličnu ekipu Zvezde, koja je pokazala da je izuzetan kolektiv, mislim da smo zaslužili više", rekao je posle meča strateg crno-belih.

Glavni problem u igri Partizana bio je napad sa igračem više.

"Mi smo sa igračem više promašili tri puta zicere, što Zvezda nije radila. Potpuno sam zadovoljan igrom i da smo ubacili koju loptu u gol više bilo bi još bolje", dodao je Vujasinović.

Selektor Srbije i trener Zvezde Dejan Savić smatra da je meč bio katastrofalan.

"Borba je bila i sa jedne i druge strane, katastrofalna utakmica pre svega sa pojedinačnim i kolektivnim greškama. Dozvolili smo luksuz na početku, da nas Partizanovi centri šetaju. Imali smo i lošeg igrača više. Mislim da je rezultat realan, a posledice su veće po nas, jer je remi na domaćem terenu. Igrom ne možemo da budemo zadovoljni. Zvezda je večeras postizala golove na greške Partizana. Imali smo i mi nerazumljivih grešaka", rekao je Savić.

Zvezda je na začelju tabele Lige za prvaka sa četiri boda, dok je Partizan jedno mesto ispred, ali sa tri boda više.

Komentari / 0

Ostavite komentar