Суд и тужилаштво БиХ урушиће сами себе

Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић рекао је да због дуплих аршина сви у Републици Српској имају оправдан разлог за незадовољство радом правосудних институција на нивоу БиХ.

Босна и Херцеговина 07.02.2015 | 11:45
Суд и тужилаштво БиХ урушиће сами себе

Савчић сматра да се у рјешавање тог проблема мора укључити политика, без обзира на то што судска власт мора бити независна. 

"Проблем је што су Суд и Тужилаштво БиХ у оваквим начином рада сами себе исполитизовали, али оваквим начином рада ће и урушити сами себе", рекао је Савчић за дневни лист "Прес Република Српска". 

Он је нагласио да је много већа опасност за будућност тих институција што њихова пракса не доприноси истини која је свима најпотребнија. 

Савчић је додао да је један од разлога за то што је много више процесуираних Срба пред Судом и Тужилаштвом БиХ него Хрвата и Бошњака и то што је супротна страна од самог почетка сукоба много више радила на документовању злочина и буквално затрпала тужилаштва. 

Према његовим ријечима, опште је позната ствар да су многи свједоци лажно свједочили, а да при том ниједан од тих свједока није одговарао за кривоклетство. 

Савчић је најавио и да ће се о раду правосудних институција на нивоу БиХ врло брзо, а на иницијативу Борачке организације, изјаснити и Одбор народне скупштине Републике Српске за борачко-инвалидску заштиту и Одбор за безбједност.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Остоја

07.02.2015 11:31

Правосудје на нивоу БиХ, РС и Федерације мале су разлике а огромне слицности. Неструцност и нерад то им је заједницко

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

07.02.2015 13:22

Што се тиче ратних злочина,Суд и Тужилаштво БиХ су се ставили на једну страну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а аа

07.02.2015 14:52

Глупост или изјаве по нарудзби оних којима суд смета. Суд и тузиластво це увјек постојати а зеље и поздрави су на радио БН, најбољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСМЕТ

08.02.2015 14:49

Суди се за злочине а не по вјери, то што је неко оптужен за злочине није крив што је Србин, Бошњак, Хрват.

ОДГОВОРИТЕ