Sud i tužilaštvo BiH urušiće sami sebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić rekao je da zbog duplih aršina svi u Republici Srpskoj imaju opravdan razlog za nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija na nivou BiH.

Bosna i Hercegovina 07.02.2015 | 11:45
Sud i tužilaštvo BiH urušiće sami sebe

Savčić smatra da se u rješavanje tog problema mora uključiti politika, bez obzira na to što sudska vlast mora biti nezavisna. 

"Problem je što su Sud i Tužilaštvo BiH u ovakvim načinom rada sami sebe ispolitizovali, ali ovakvim načinom rada će i urušiti sami sebe", rekao je Savčić za dnevni list "Pres Republika Srpska". 

On je naglasio da je mnogo veća opasnost za budućnost tih institucija što njihova praksa ne doprinosi istini koja je svima najpotrebnija. 

Savčić je dodao da je jedan od razloga za to što je mnogo više procesuiranih Srba pred Sudom i Tužilaštvom BiH nego Hrvata i Bošnjaka i to što je suprotna strana od samog početka sukoba mnogo više radila na dokumentovanju zločina i bukvalno zatrpala tužilaštva. 

Prema njegovim riječima, opšte je poznata stvar da su mnogi svjedoci lažno svjedočili, a da pri tom nijedan od tih svjedoka nije odgovarao za krivokletstvo. 

Savčić je najavio i da će se o radu pravosudnih institucija na nivou BiH vrlo brzo, a na inicijativu Boračke organizacije, izjasniti i Odbor narodne skupštine Republike Srpske za boračko-invalidsku zaštitu i Odbor za bezbjednost.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ostoja

07.02.2015 11:31

Pravosudje na nivou BiH, RS i Federacije male su razlike a ogromne slicnosti. Nestrucnost i nerad to im je zajednicko

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

07.02.2015 13:22

Što se tiče ratnih zločina,Sud i Tužilaštvo BiH su se stavili na jednu stranu.

ODGOVORITE
Name

a aa

07.02.2015 14:52

Glupost ili izjave po narudzbi onih kojima sud smeta. Sud i tuzilastvo ce uvjek postojati a zelje i pozdravi su na radio BN, najbolji.

ODGOVORITE
Name

ISMET

08.02.2015 14:49

Sudi se za zločine a ne po vjeri, to što je neko optužen za zločine nije kriv što je Srbin, Bošnjak, Hrvat.

ODGOVORITE