Жандарми оптужени за пребијање Вучића

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против осам жандарма због напада на Андреја Вучића, брата премијера Србије Александра Вучића, током Геј параде у Београду.

Србија 06.02.2015 | 21:05
Жандарми оптужени за пребијање Вучића

Из тужилаштва је саопштено да је осам припадника Жандармерије осумњичено да су као саучесници извршили кривично дело напад на војно лице у вршењу војне службе у стицају са кривичним делом злостављање и мучење.

Жандарми се терете и за кривично дело злоупотреба службеног положаја, у вези са њиховим учешћем у догађајима на дан одржавања Геј параде.

Истовремено, тужилаштво је одбацило кривичне пријаве против двојице војних полицајаца које је поднео заштитник грађана Саша Јанковић.

Заштитник грађана поднео је кривичне пријаве 14. јануара против двојице припадника Управе Војне полиције због напада на припаднике Жандармерије у вршењу службене дужности.

Јанковић је поднео кривичне пријаве против припадника Војне полиције због учешћа у инциденту током Геј параде у којем су пребијени Андреј Вучић и Предраг Мали, брат градоначелника Београда Синише Малог.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xx

06.02.2015 20:39

Треба њих позатварати

ОДГОВОРИТЕ