Ноле, Рафа и Федекс траже милионче! Али, за шта?!

Најбољих тенисера данашњице нема на турнирима серије 250, ретко играју и оне из серије 500.

Тенис 06.02.2015 | 22:00
Ноле, Рафа и Федекс траже милионче! Али, за шта?!

Најбољи тенисери данашњице играју на грен слемовима, а у обавези су да се појављују и на мастерсима, тј. турнирима серије 1.000. Уколико одиграју сваки током сезоне добијају и бонус исплату од АТП тура.

Међутим, не само да нису у обавези да наступају на турнирима из категорије 500 и 250, већ за најбоље пласиране на АТП листи важи правило да им се само по један такав турнир рачуна за ранг листу. Другим речима, водећима је онемогућено да у слободно време скупљају АТП бодове по малим турнирима, где је слабија конкуренција.

И да није тако, тешко би било очекивати да би се Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал, Енди Мареј и још неколико играча из врха појављивали на турнирима нижег ранга, нарочито онима из серије 250.

Федерер је дуго играо у Ешторилу, а био је редован у свом родном Базелу. Надал не пропушта Барселону, Ђоковић је три године покушавао да уведе Сербиа Опен на тениску мапу света, а од турнира серије 500 редован је на Блиском Истоку, у Дохи и Дубаију.

И то је то...

Да најбољи играчи траже хонораре од организатора за наступе на мањим турнирима није тајна, али је то табу тема у свету тениса. Ипак, директор АТП турнира у Марсеју, који припада серији 250, проговорио је о тој теми. Франсоа Кожол, који је ове сезоне успео да "букира" Стена Вавринку и Милоша Раонића, рекао је...

"Пре пуно година, хтели смо да доведемо Федерера и он је тражио 75.000 евра. После неколико сезона контактирали смо Надала, који је тражио 300.000 евра. Пробали смо после да добијемо и Ђоковића, али је цена била 400.000 евра. Данас, нико од њих не би играо за мање од милион", рекао је Кожол.

"Ипак, наредне сезоне пробаћемо да доведемо једног од тројице најбољих", поручио је.

Коментари / 0

Оставите коментар