Гробари или Делије?! Сонгаила каже...

"У овом тренутку ћу вам рећи да су Звездини навијачи бољи, али...", рекао је кошаркаш Жалгириса Даријуш Сонгаила.

Кошарка 06.02.2015 | 10:20
Гробари или Делије?! Сонгаила каже...

Кошаркаш Залгириса Даријуш Сонгаила рекао је да је задовољан победом против Црвене звезде у Евролиги, пошто је његова екипа задржала шансе за пласман наредну фазу.

"Спремали смо се за утакмицу јер смо знали да ће физички да буде много тешка. Драго нам је што смо победили и задржали теоретске шансе за пласман у наредну фазу. Мислим да смо се Звезди супротставили у свим линијама и да смо урадили све што смо се договорили", рекао је Сонгаила новинарима после утакмице.

Кошаркаши Жалгириса победили су у "Комбанк арени" Црвену звезду резултатом 70:68, у утакмици шестог кола Групе Е у Топ 16 фази Евролиге и остварили другу победу.

"На крају је исход могао да буде другачији, али на нашу срећу ми смо победили. Овде је увек сјајна атмосфера, било да се игра против Партизана или Звезде. Први пут сам играо у Београдској арени и осећао сам се феноменално", рекао је он.

Упитан да оцени чији су навијачи бољи, Партизанови или Звездини, Сонгаила је рекао да не може да се упореди.

"Пионир је једна прича, док је Арена у потпуности друга... У овом тренутку ћу вам рећи да су Звездини бољи, али ја не знам како је играти у Арени пред Партизановим навијачима", рекао је он.

Сонгалиа је својевремено играо за Сакраменто са српским кошаркашима Владом Дивцем и Предрагом Стојаковићем.

"Чујемо се понекад и сретнемо на неким догађајима. Много сам имао да научим од њих и неке лепе речи, а не као што се увек прича о псовкама, мада и тога има... Задовољство је срести такве особе, волим да долазим у Београд", рекао је Сонгалиа.

Тренер Жалгириса Гинтарас Крапикас изјавио је да су његови кошаркаши одлично реаговали на атмосферу у Арени и честитао им на вечерашњој победи.

"Имам само речи хвале за мој тим, који је одлично реаговао у овој фантастичној атмосфери. Моји играчи су скоро до перфекције испоштовали план који смо направили пре утакмице", рекао је Крапикас новинарима после утакмице.

"Звезда ниједну утакмицу код куће није одиграла лоше. Најмање што могу да кажем је да се боре као тигрови, јер другачије не може да се игра у оваквој атмосфери", рекао је Крапикас.

Он је казао да су његови играчи одиграли добро, за шта је била потребна "велике енергија и храбро срце".

Жалгирис ће у следећем колу играти против Реал Мадрида у Каунасу, док ће Звезда у Атини гостовати Панатинаикосу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробар

06.02.2015 15:27

Наравно да су бољи када сте побједили а Славни Клуб Свима Знан Београдски Партизан вас је редовно понижавао !

ОДГОВОРИТЕ