Grobari ili Delije?! Songaila kaže...

"U ovom trenutku ću vam reći da su Zvezdini navijači bolji, ali...", rekao je košarkaš Žalgirisa Darijuš Songaila.

Košarka 06.02.2015 | 10:20
Grobari ili Delije?! Songaila kaže...

Košarkaš Zalgirisa Darijuš Songaila rekao je da je zadovoljan pobedom protiv Crvene zvezde u Evroligi, pošto je njegova ekipa zadržala šanse za plasman narednu fazu.

"Spremali smo se za utakmicu jer smo znali da će fizički da bude mnogo teška. Drago nam je što smo pobedili i zadržali teoretske šanse za plasman u narednu fazu. Mislim da smo se Zvezdi suprotstavili u svim linijama i da smo uradili sve što smo se dogovorili", rekao je Songaila novinarima posle utakmice.

Košarkaši Žalgirisa pobedili su u "Kombank areni" Crvenu zvezdu rezultatom 70:68, u utakmici šestog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili drugu pobedu.

"Na kraju je ishod mogao da bude drugačiji, ali na našu sreću mi smo pobedili. Ovde je uvek sjajna atmosfera, bilo da se igra protiv Partizana ili Zvezde. Prvi put sam igrao u Beogradskoj areni i osećao sam se fenomenalno", rekao je on.

Upitan da oceni čiji su navijači bolji, Partizanovi ili Zvezdini, Songaila je rekao da ne može da se uporedi.

"Pionir je jedna priča, dok je Arena u potpunosti druga... U ovom trenutku ću vam reći da su Zvezdini bolji, ali ja ne znam kako je igrati u Areni pred Partizanovim navijačima", rekao je on.

Songalia je svojevremeno igrao za Sakramento sa srpskim košarkašima Vladom Divcem i Predragom Stojakovićem.

"Čujemo se ponekad i sretnemo na nekim događajima. Mnogo sam imao da naučim od njih i neke lepe reči, a ne kao što se uvek priča o psovkama, mada i toga ima... Zadovoljstvo je sresti takve osobe, volim da dolazim u Beograd", rekao je Songalia.

Trener Žalgirisa Gintaras Krapikas izjavio je da su njegovi košarkaši odlično reagovali na atmosferu u Areni i čestitao im na večerašnjoj pobedi.

"Imam samo reči hvale za moj tim, koji je odlično reagovao u ovoj fantastičnoj atmosferi. Moji igrači su skoro do perfekcije ispoštovali plan koji smo napravili pre utakmice", rekao je Krapikas novinarima posle utakmice.

"Zvezda nijednu utakmicu kod kuće nije odigrala loše. Najmanje što mogu da kažem je da se bore kao tigrovi, jer drugačije ne može da se igra u ovakvoj atmosferi", rekao je Krapikas.

On je kazao da su njegovi igrači odigrali dobro, za šta je bila potrebna "velike energija i hrabro srce".

Žalgiris će u sledećem kolu igrati protiv Real Madrida u Kaunasu, dok će Zvezda u Atini gostovati Panatinaikosu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobar

06.02.2015 15:27

Naravno da su bolji kada ste pobjedili a Slavni Klub Svima Znan Beogradski Partizan vas je redovno ponižavao !

ODGOVORITE