СП: Рајхелту злато у Супер-велеслалому!

Аустријски скијаш Ханес Рајхелт освојио је злато у супервелеслалому на Светском првенству у Бивер Крику и Вејлу, у Сједињеним Државама.

Остали спортови 05.02.2015 | 22:20
СП: Рајхелту злато у Супер-велеслалому!

Рајхелт је до титуле светског шампиона дошао у времену од 1:15.68 минута, са 11 стотинки предности у односу на Канађанина Дастина Кука.

На трећем степенику победничког постоља на првој трци планетарног шампионата у конкуренцији мушкараца нашао се Адријен Тео из Француске.

Рајхелт је тријумфом у Бивер Крику остварио један од највећих успеха каријере, уз мали Кристални глобус у супервелеслалому 2008. године. Међу његове најсјајније тренутке сигурно се убрајају и тријумфи на најпрестижнијим тркама у спусту – у Кицбилу и Венгену.

Победом у супервелеслалому, који је првобитно био заказан за среду, али одложен због падавина и ветра, Рајхелт је такође омогућио Аустријанцима најбољи могући почетак Светског првенства. 34-годишњи аустријски скијаш до злата је дошао само два дана пошто је исто учинила његова сународница Ана Фенингер, такође у супер џију.

Рајхелт је одскијао маестрално у Бивер Крику и без проблема је са чела померио Теа, који је до тада држао вођство. Да тријумф Аустријанца не буде толико сигуран практично до последњег тренутка постарао се Кук, који је имао стартни број 28, али је успео да изненади и дође до сребра, са 13 стотинки предности у односу на француског скијаша.

Кук је на тај начин са подијума померио Норвежанина Ћетила Јансруда и Матијаса Мајера из Аустрије, који су били само три стота дела секунде даље, али су морали да се задовоље поделом четвртог места.

Иза њих се нашао двоструки освајач Светског купа Аксел Лунд Свиндал, који је без сумње уз Рајхелта и Кука заслужио епитет хероја дана. Свиндал је у Бивер Крику возио своју прву трку ове сезоне, пошто је током припрема доживео повреду Ахилове тетиве, због које је морао и на операцију. Норвежанин је на крају био 37 стотинки иза победника, а испред Швајцарца Дидијеа Дефата, Георга Штрајтбергера из Аустрије, браниоца титуле у супервелеслалому Теда Лигетија и Француза Алексија Пантироа.

На Светском првенству наредна трка на програму је у петак, за када је заказан спуст код скијашица, а трка у истој дисциплини скијаше очекује у суботу.

Коментари / 0

Оставите коментар