ЕЛ: Галата изгубила, Атаман јурио судију Јовчића!

Невероватна утакмица у Истанбулу између Галатасараја и Макабија из Тел Авива!

Кошарка 05.02.2015 | 21:40
ЕЛ: Галата изгубила, Атаман јурио судију Јовчића!

Какав меч!

Наш кошаркаш Зоран Ерцег узео је и улогу јунака и трагичара у утакмици 6. кола Групе Е Топ 16 фазе. Довео је Галатасарај у ситуацију да победи у већ изгубљеном мечу са Макабијем, а онда промашио два пенала, што су му прва два промашена пенала у Истанбулу ове сезоне.

Уместо у свлачионице после 40 минута игре, отишло се у продужетак, у ком је Галата имала предност, али онда после две спорне судијске одлуке изгубила добијено.

Док је Ергин Атаман јурио нашег арбитра Милију Јовчића по терену, а гости слављенички бежали у тунел склањајући се од трврдих предмета који су летели са трибина, на семафору је писало:

Галатасарај - Макаби 94:97, 85:85 (22:27, 27:17, 15:19, 21:22) и то тројком до тада иритантно себичног Џеремија Парга, уз звук сирене!

Парго, који је до тада шутирао тројке 2/8, а 3/8 за два поена, уз пет изгубљених лопти које су могле директно да одлуче меч да је Ерцег био сигурнији са линије пенала, погодио је шут из дриблинга, ван баланса, преко руке Ендера Арслана и решио сусрет после ког Макаби има скор 5-1, а Галата 2-4 у групи у којој се налази и Црвена звезда.

Могло је да буде супротно, али је Ерцегу понестало снаге, јер је у одсуству другог и трећег стрелца екипе ове сезоне, Карлоаса Ароја и такође нашег Зорана Мицова, практично сам играо у финишу четврте четвртине и минус 10 на семафору претворио у победу, која је остала на обручу.

Ерцег је до последњег минута четврте деонице имао 100 одсто убачених слободних бацања ове сезоне у Истанбул у и укупан проценат од 53/56, али је у два наврата за кратко време убацивао само по једно.

И то је кошарка, исто као што је и Парго све промашио, осим најважнијег шута на мечу.

Ерцега је, прво, 32 секунде пре краја фаулирао Брајан Рендл, али је наш ас промашио прво и погодио друго бацање за 84:85, посче лега је на другој страни, на свега 15 секунди пре краја нерезонску тројку промашио, погађате, Парго!

Галата је за кратко време одиграла веома паметан напад, Ерцег се спустио на пост против нижег од себе, Нејта Линарта, изнудио фаул игром леђима, али... Овог пута промашио је друго слободно бацање, што је Паргу дало четири секунде времена да реши меч, међутим није успео да погоди са пола терена.

Лопта је пала на обруч!

Већ тада, многи важни играчи шампиона Европе имали су по пет фаулова и било је за очекивати да ће турски тим то искористити у продужетку. Међутим,

После полагања Арслана за 94:92, на 59 секунди пре краја продужетка, Макаби је одговорио очајним нападом, који је зачинио Луиђи Ламоника досуђеним фаулом Арслану над Јогевом Охајоном, који тешко да је постојао. Са пенала, Охајон је вратио на 94:94, с тим да је Галата имала пун напад за победу.

Турци су поново изградили ситуацију за кош, Арслан је кренуо на полагање са десне стране, бацио флоутер, а Џо Александер дигао се колико је могао и лупио блокаду Турчину, за коју је цела дворана сматрала да је стигла касно, осим Јовчића. Лопту која је очигледно била у зениту у тренутку блокаде покупио је Патрик Јанг, али није успео да погоди кош на 11 секунди пре краја, Александер је ухватио лопту, дао је Паргу, али овог пута није било грешке.

Далека тројка ушла је "као кап".

У одсуству двојице стартера на спољним позицијама, Мицова, који је ове сезоне бележио просечно 11,2 поена, 3,3 скока и 2,6 асистенција и Ароја, са просеком од 13,4 поена и 4,5 асистенција, Ерцег је иступио, преузео одговорност на себе, сјајном серијом вратио Галату у егал са "минус 10" у четвртој четвртини (73:83, 3:30 до краја), али онда промашио два најважнија шута на мечу.

РЕЗУЛТАТИ 6. КОЛА

ГРУПА Е

Галатасарај - Макаби 94:97

Звезда - Жалгирис у току

Реал - Барселона у току

У петак:

Алба - Панатинаикос (20.00)

ТАБЕЛА: Макаби 5-1, Реал 4-1, Барселона 3-2, ПАО 3-2, Алба 2-3, Галатасарај 2-4, Црвена звезда 1-4, Жалгирис 1-4.

ГРУПА Ф

Олимпијакос - ЦСКА у току

У петак:

Фенербахче - Лаборал Кућа (19.00)
Уникаха - Нижњи Новгород (21.00)
Армани - Ефес (21.00)

ТАБЕЛА: ЦСКА 5-0, Олимпијакос 4-1, Фенербахче 3-2, Ефес 3-2, Нижњи 2-3, Лаборал 2-3, Армани 1-4, Уникаха 0-5.

Коментари / 0

Оставите коментар