Најбољих десет играча који у јуну не коштају ни евро!

Ко понуди „јаку“ плату Кедири, Жињаку и(ли) Конопљанки може да формира пристојан тим.

Фудбал 06.02.2015 | 13:20
Најбољих десет играча који у јуну не коштају ни евро!

Прелазни рок је у већини најјачих светских лига готов. Траје још у Русији, Украјини, Бразилу, Аргентини, земљама Блиског и Далеког истока. Постоји шанса да слободни играчи потпишу уговоре у лигама у којима је завршен прелазни рок, међутим, крај фудбалске пијаце не значи и да ће бити досадно на трансфер тржишту. Већ сада су озбиљни клубови и менаџери почели операције за летњи прелазни рок и желе да осигурају појачања. Наравно, главна мета су играчи којима истичу уговор на крају сезоне и који већ сада могу да потпишу предуговоре, а после 1. јуна преселе се без обештећења у нове средине.

Ово је најбољих 10 фудбалера који ће као слободни играчи напустити актуелне клубове.

1. Сами Кедира (Реал Мадрид)
Немачки везиста је још пре шест месеци ставио до знања Реалу да нема намеру да продужи уговор. Незадовољан је годишњом платом од 3.200.000 евра, а незадовољан је и Реаловом понудом да му се прмања повисе на 4.500.000 европских новчаница по сезони. Арсенал, Челси, Интер и још неки клубови само вребају и чекају прави тренутак да доставе понуду Немцу.

2. Дани Алвес (Барселона)
Барселона је већ потврдила да неће продужити уговор десном беку који је обележио епоху на Ноу Кампу. Његов агент је најавио да тражи нови клуба за Бразилца. Проблем је што Барса на позицији десног бека остаје с неубедљивим Монтојом и Дагласом, а нема право куповине нових играча.

3. Андре Пјер Жињак (Марсељ)
Сјајни нападач игра као препорођен од доласка Марсела Бијелсе, клуб жели да му продужи сарадњу, али он планира селидбу у јачу лигу и богатији клуб у којем ће потписати вишемилионски уговор. Марсељ не може да га уцењује, јер му је неопходан у шампионској трци до краја.

4. Луиз Адријано (Шахтјор)
Њему уговор са Шахтјором истиче у октобру, али ће моћи да промени средину у јулу и августу као слободан играч или уз симболично обештећење. Украјинци су ове зиме одбили понуду Роме вредну 10.000.000 евра и ако не понуде Бразилцу сјајан уговор, испоставиће се да су направили велику грешку.

5. Џејмс Милнер (Манчестер Сити)
Иако није тип играча који игра главну улогу у екипи, цењен је на фудбалском тржишту, а ове зиме су га тражили Валенсија, Интер и бројни премијерлигашки клубови. Пелегрини жели да га задржи, али не по цени од 3.800.000 евра годишње колико Милнер сада зарађује.

6. Кевин Курањи (Динамо Москва)
Плату коју тренутно има у Москви му више нико у Европи неће понудити. Курањи у Динаму зарађује невероватних 5.700.000 евра по сезони и други је најплаћенији играч лиге. Недавно је истакао да би волео да остане у Москви, али то удварање му вероватно неће обезбедити нови мегауговор. Врло је вероватно да ће прихватити неку од богатих понуда из америчке МЛС лиге.

7. Емануел Адебајор (Тотенхем)
У последња два прелазна рока Тотенхем покушава да се реши репрезентативца Тога, који зарађује 100.000 фунти недељно. И не успева баш због толике плате и Адебајоровог одбијања да смањи захтеве. Још пет месеци ће бити на платном списку Спарса, а онда на Вајт Харт Лејну креће фешта када му виде леђа. Ипак, наћи ће се неки премијерлигаш који ће му опет понудити више него што заслужује...

8. Глен Џонсон (Ливерпул)
По неким наводима већ има усмени договор са Ромом да на крају сезоне дође без обештећења и замени Мајкона. Џонсон би волео да остане у Ливерпулу и чекаће понуду Црвених, али она ће вероватно бити само формална и послужиће као порука да му се покажу излазна врата клуба.

9. Џон Тери (Челси)
Уговор истиче, а нове понуде нема. Колики год да је миљеник Мурињу, ништа му не гарантује да неће проћи као Лампард. Код Посебног нема емоција чак ни према највернијим слугама. Тешко је замислити Терија у дресу неког другог премијерлигаша, али тако је изгледало и у Лампардовом случају...

10. Јевген Конопљанка (Дњипро)
Вечита тема у последњих неколико прелазних рокова. Коначно ће следећег лета напустити Украјину. Могао је и ове зиме, али је одбио Рому. Жеља му је да заигра у Премијер лиги и сигурно ћемо гледати отимачину Ливерпула и Тотенхема за аутограм „Украјинског Месија“. Како год, али само да коначно више негде пређе...

Ово је 10 звезда које ће наредног лета вероватно моћи да бирају нови клуб, али има их још. Да поменемо само неке: Најџел де Јонг и Ђампаоло Пацини (Милан), Винстон Рид (Вест Хем), Фабијан Шар (Базел), Стефан М'Бија (Севиља), Хуан Варгас (Фиорентина), Мајкл Керик (Манчестер Јунајтед), Жереми Тулалан (Монако), Андре Ају (Марсељ), Ласе Шене и Никлас Мојсандер (Ајакс), Андреа Ранокија (Интер), Димитар Бербатов (Монако), Вагнер Лав (Шандонг), Алешандре Пато и Паоло Гереро (Коринтијанс), Бани Ингс (Барнли), Горан Пандев (Галатасарај), Вијериња (Волфзбург), Хосе Антонио Рејес (Севиља), Јоан Гуркуф (Бордо), Рафаел ван дер Варт (Хамбург), Балаш Џуџак (Динамо Москва), Дани (Зенит), Алехандро Домингез (Олимпијакос), Илсињо (Шахтјор), Алберто Аквилани (Фиорентина), Џои Бартон (КПР), Матју Фламини (Арсенал), Рио Мавуба (Лил), Ињацио Абате (Милан), Марсел Јансен (Хамбург), Кристијан Фухс (Шалке), Рон Влар (Астон Вила), Кристофер Самба (Динамо Москва), Серхио Ромеро (Сампдорија), Бето (Севиља)...

Коментари / 0

Оставите коментар