Najboljih deset igrača koji u junu ne koštaju ni evro!

Ko ponudi „jaku“ platu Kediri, Žinjaku i(li) Konopljanki može da formira pristojan tim.

Fudbal 06.02.2015 | 13:20
Najboljih deset igrača koji u junu ne koštaju ni evro!

Prelazni rok je u većini najjačih svetskih liga gotov. Traje još u Rusiji, Ukrajini, Brazilu, Argentini, zemljama Bliskog i Dalekog istoka. Postoji šansa da slobodni igrači potpišu ugovore u ligama u kojima je završen prelazni rok, međutim, kraj fudbalske pijace ne znači i da će biti dosadno na transfer tržištu. Već sada su ozbiljni klubovi i menadžeri počeli operacije za letnji prelazni rok i žele da osiguraju pojačanja. Naravno, glavna meta su igrači kojima ističu ugovor na kraju sezone i koji već sada mogu da potpišu predugovore, a posle 1. juna presele se bez obeštećenja u nove sredine.

Ovo je najboljih 10 fudbalera koji će kao slobodni igrači napustiti aktuelne klubove.

1. Sami Kedira (Real Madrid)
Nemački vezista je još pre šest meseci stavio do znanja Realu da nema nameru da produži ugovor. Nezadovoljan je godišnjom platom od 3.200.000 evra, a nezadovoljan je i Realovom ponudom da mu se prmanja povise na 4.500.000 evropskih novčanica po sezoni. Arsenal, Čelsi, Inter i još neki klubovi samo vrebaju i čekaju pravi trenutak da dostave ponudu Nemcu.

2. Dani Alves (Barselona)
Barselona je već potvrdila da neće produžiti ugovor desnom beku koji je obeležio epohu na Nou Kampu. Njegov agent je najavio da traži novi kluba za Brazilca. Problem je što Barsa na poziciji desnog beka ostaje s neubedljivim Montojom i Daglasom, a nema pravo kupovine novih igrača.

3. Andre Pjer Žinjak (Marselj)
Sjajni napadač igra kao preporođen od dolaska Marsela Bijelse, klub želi da mu produži saradnju, ali on planira selidbu u jaču ligu i bogatiji klub u kojem će potpisati višemilionski ugovor. Marselj ne može da ga ucenjuje, jer mu je neophodan u šampionskoj trci do kraja.

4. Luiz Adrijano (Šahtjor)
Njemu ugovor sa Šahtjorom ističe u oktobru, ali će moći da promeni sredinu u julu i avgustu kao slobodan igrač ili uz simbolično obeštećenje. Ukrajinci su ove zime odbili ponudu Rome vrednu 10.000.000 evra i ako ne ponude Brazilcu sjajan ugovor, ispostaviće se da su napravili veliku grešku.

5. Džejms Milner (Mančester Siti)
Iako nije tip igrača koji igra glavnu ulogu u ekipi, cenjen je na fudbalskom tržištu, a ove zime su ga tražili Valensija, Inter i brojni premijerligaški klubovi. Pelegrini želi da ga zadrži, ali ne po ceni od 3.800.000 evra godišnje koliko Milner sada zarađuje.

6. Kevin Kuranji (Dinamo Moskva)
Platu koju trenutno ima u Moskvi mu više niko u Evropi neće ponuditi. Kuranji u Dinamu zarađuje neverovatnih 5.700.000 evra po sezoni i drugi je najplaćeniji igrač lige. Nedavno je istakao da bi voleo da ostane u Moskvi, ali to udvaranje mu verovatno neće obezbediti novi megaugovor. Vrlo je verovatno da će prihvatiti neku od bogatih ponuda iz američke MLS lige.

7. Emanuel Adebajor (Totenhem)
U poslednja dva prelazna roka Totenhem pokušava da se reši reprezentativca Toga, koji zarađuje 100.000 funti nedeljno. I ne uspeva baš zbog tolike plate i Adebajorovog odbijanja da smanji zahteve. Još pet meseci će biti na platnom spisku Sparsa, a onda na Vajt Hart Lejnu kreće fešta kada mu vide leđa. Ipak, naći će se neki premijerligaš koji će mu opet ponuditi više nego što zaslužuje...

8. Glen Džonson (Liverpul)
Po nekim navodima već ima usmeni dogovor sa Romom da na kraju sezone dođe bez obeštećenja i zameni Majkona. Džonson bi voleo da ostane u Liverpulu i čekaće ponudu Crvenih, ali ona će verovatno biti samo formalna i poslužiće kao poruka da mu se pokažu izlazna vrata kluba.

9. Džon Teri (Čelsi)
Ugovor ističe, a nove ponude nema. Koliki god da je miljenik Murinju, ništa mu ne garantuje da neće proći kao Lampard. Kod Posebnog nema emocija čak ni prema najvernijim slugama. Teško je zamisliti Terija u dresu nekog drugog premijerligaša, ali tako je izgledalo i u Lampardovom slučaju...

10. Jevgen Konopljanka (Dnjipro)
Večita tema u poslednjih nekoliko prelaznih rokova. Konačno će sledećeg leta napustiti Ukrajinu. Mogao je i ove zime, ali je odbio Romu. Želja mu je da zaigra u Premijer ligi i sigurno ćemo gledati otimačinu Liverpula i Totenhema za autogram „Ukrajinskog Mesija“. Kako god, ali samo da konačno više negde pređe...

Ovo je 10 zvezda koje će narednog leta verovatno moći da biraju novi klub, ali ima ih još. Da pomenemo samo neke: Najdžel de Jong i Đampaolo Pacini (Milan), Vinston Rid (Vest Hem), Fabijan Šar (Bazel), Stefan M'Bija (Sevilja), Huan Vargas (Fiorentina), Majkl Kerik (Mančester Junajted), Žeremi Tulalan (Monako), Andre Aju (Marselj), Lase Šene i Niklas Mojsander (Ajaks), Andrea Ranokija (Inter), Dimitar Berbatov (Monako), Vagner Lav (Šandong), Alešandre Pato i Paolo Gerero (Korintijans), Bani Ings (Barnli), Goran Pandev (Galatasaraj), Vijerinja (Volfzburg), Hose Antonio Rejes (Sevilja), Joan Gurkuf (Bordo), Rafael van der Vart (Hamburg), Balaš Džudžak (Dinamo Moskva), Dani (Zenit), Alehandro Domingez (Olimpijakos), Ilsinjo (Šahtjor), Alberto Akvilani (Fiorentina), Džoi Barton (KPR), Matju Flamini (Arsenal), Rio Mavuba (Lil), Injacio Abate (Milan), Marsel Jansen (Hamburg), Kristijan Fuhs (Šalke), Ron Vlar (Aston Vila), Kristofer Samba (Dinamo Moskva), Serhio Romero (Sampdorija), Beto (Sevilja)...

Komentari / 0

Ostavite komentar