Новак о Гаросу: Наставићу да покушавам!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поновио је да ће наставити да покушава да освоји Ролан Гарос, али и да неће бити смак света ако то не учини.

Тенис 06.02.2015 | 09:40
Новак о Гаросу: Наставићу да покушавам!

Ђоковић је прошле недеље по пети пут освојио Аустралијан Опен, а пошто има и две титуле са Вимблдона и једну са УС Опена, Ролан Гарос је једини Грен слем на којем није славио.

Српски тенисер је два пута био близу тога да покори Париз, али је оба пута био поражен од деветоструког шампиона Рафаела Надала.

“Нисам био далеко од тога да победим оба пута када сам поражен од Рафе, али је то Грен слем на најспоријој подлози, која је уједно физички најзахтевнија. И због тога је још теже на њој победити Надала, који је у Паризу само једном поражен током целе каријере”, нагласио је Новак, “Битно ми је да освојим Ролан Гарос, али ако не успем то да учиним до краја каријере, неће бити смак света. Али, наставићу да покушавам. Био сам веома близу и то ми дозвољава да верујем да могу да направим тај последњи корак и то ме тера да идем даље”.

Први рекет света се потом осврнуо на освајање Аустралијан Опена, свог осмог Грен слема.

“Невероватан је осећај освојити осму Грен слем титулу. И даље се осећам да као 27-годишњак имам још много тога пред собом. Надам се, ако останем здрав и будем професионалан и посвећен свакодневним ритуалима и стварима које сам радио последњих година, да чу имати добру шансу да освојим још који Грен слем”, истакао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар