Novak o Garosu: Nastaviću da pokušavam!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovio je da će nastaviti da pokušava da osvoji Rolan Garos, ali i da neće biti smak sveta ako to ne učini.

Tenis 06.02.2015 | 09:40
Novak o Garosu: Nastaviću da pokušavam!

Đoković je prošle nedelje po peti put osvojio Australijan Open, a pošto ima i dve titule sa Vimbldona i jednu sa US Opena, Rolan Garos je jedini Gren slem na kojem nije slavio.

Srpski teniser je dva puta bio blizu toga da pokori Pariz, ali je oba puta bio poražen od devetostrukog šampiona Rafaela Nadala.

“Nisam bio daleko od toga da pobedim oba puta kada sam poražen od Rafe, ali je to Gren slem na najsporijoj podlozi, koja je ujedno fizički najzahtevnija. I zbog toga je još teže na njoj pobediti Nadala, koji je u Parizu samo jednom poražen tokom cele karijere”, naglasio je Novak, “Bitno mi je da osvojim Rolan Garos, ali ako ne uspem to da učinim do kraja karijere, neće biti smak sveta. Ali, nastaviću da pokušavam. Bio sam veoma blizu i to mi dozvoljava da verujem da mogu da napravim taj poslednji korak i to me tera da idem dalje”.

Prvi reket sveta se potom osvrnuo na osvajanje Australijan Opena, svog osmog Gren slema.

“Neverovatan je osećaj osvojiti osmu Gren slem titulu. I dalje se osećam da kao 27-godišnjak imam još mnogo toga pred sobom. Nadam se, ako ostanem zdrav i budem profesionalan i posvećen svakodnevnim ritualima i stvarima koje sam radio poslednjih godina, da ču imati dobru šansu da osvojim još koji Gren slem”, istakao je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar