Паун, селектор ''орлића'': Не бојимо се никога!

Селектор младе репрезентације Србије Вељко Пауновић задовољан је жребом за квалификације за Европско првенство 2017. године.

Фудбал 06.02.2015 | 00:15
Паун, селектор ''орлића'': Не бојимо се никога!

Србија је на жребу за Европско првенство младих селекција 2017. сврстана у другу квалификациону групу, заједно с носиоцем Италијом, затим Словенијом, Републиком Ирском, Литванијом и Андором.

Селектор Вељко Пауновић сматра да су добри прошли.

"Све екипе које су жребане имају свој квалитет. Ми, међутим, верујемо у своје снаге. Првенствено треба да гледамо своје могућности. Због учешћа наших селекција на првенству Европе у Чешкој и на Светском првенству у Новом Зеланду, нећемо имати много времена да се уигравамо до почетка квалификација, али нам то неће сметати да играмо пуном снагом", изјавио је Пауновић за сајт ФСС.

Пауновић је оценио да је Италија главни фаворит за прво место у групи два, али да би требало бити опрезан и против осталих селекција.

"У нашој групи има још неугодних репрезентација, као што су Словенија, Литванија и Република Ирска. Знамо одавно да нема слабих ривала, али ми верујемо у своје снаге и тако ћемо играти против сваког ривала. Никога се не плашимо и никоме не претимо".

Репрезентација Србије квалификације ће 8. септембра стартовати у новом циклусу такмичења за играче рођене 1994. године и млађе, утакмицом на домаћем терену против Литваније, а циклус ће завршити 11. октобра 2016. године против Словеније на свом стадиону.

Домаћин Европског првенства 2017. године биће Пољска, где ће се играти у новом формату такмичења. До сада је на завршном турниру учестовало осам најбољих европских земаља, а у Пољској ће се такмичити 12 репрезентација.

Право учешћа стећи ће прваци група, док ће четири најбоље другопласиране екипе у баражу одлучити која ће међу 12 учесница Европског првенства.

У јуну ће се у Чешкој одржати финални турнир Европског првенства по старом систему такмичења за старије генерације, на којем ће један од осам учесника бити и репрезентација Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар